1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Toyota již prodala přes šest milionů hybridních aut

toyota logo blueTokio/Praha - Japonská automobilka Toyota Motor již po celém světě prodala více než šest milionů hybridních vozů. ČTK o tom informovala česká divize společnosti.

Upozornila přitom, že poslední milion hybridů Toyota prodala za pouhých devět měsíců, tedy v rekordně krátké době.

Hybridní vozy kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot. Tato auta jsou ale dražší než srovnatelné modely s klasickým motorem.

Toyota nyní v 80 zemích a regionech světa nabízí celkem 24 různých modelů osobních vozů s hybridním pohonem a jeden hybridní model s technologií plug-in. V příštích dvou letech uvede na světové trhy celkem 15 nových hybridních modelů.

Toyota odhaduje, že její vozy s hybridním pohonem pomohly ušetřit přibližně 15 miliard litrů benzinu v porovnání s auty podobné velikosti, ovšem poháněné klasickým motorem.

Toyota tento týden oznámila, že loni zvýšila celkový odbyt v Evropě o více než jedno procento na 847.540 vozů, a to zejména díky hybridním modelům. Jejich prodej na evropském trhu stoupl o 43 procent na rekordních 156.863 vozů.

Údaje o celosvětovém prodeji za loňský rok Toyota zatím nezveřejnila. Předloni firma v čele světového automobilového trhu vystřídala amerického konkurenta General Motors. Ten v tomto týdnu oznámil, že loni zvýšil celosvětový prodej o čtyři procenta na 9,715 milionu vozů.

23.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...