1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Volkswagen investuje v Severní Americe sedm miliard USD

volkswagen logo1Detroit - Německá automobilka Volkswagen plánuje investovat v Severní Americe v příštích pěti letech sedm miliard USD (140,2 miliardy Kč) a představit sportovně-užitkový vůz vytvořený speciálně pro místní trh.

Řekl to novinářům před zahájením mezinárodního autosalonu generální ředitel automobilky Martin Winterkorn.

Winterkorn zopakoval, že největší evropská automobilka chce do roku 2018 zvýšit prodej své značky VW a luxusní značky Audi v USA na jeden milion vozů, hlavně díky vozům vyrobeným na místním trhu. Volkswagen, který vlastní rovněž značky Porsche, Bugatti, Lamborghini, Škoda a Seat, prodal loni v Severní Americe 600.000 vozů.

Nový model určený pro místní trh Volkswagen plánuje představit v roce 2016. Má to být sedmimístné SUV. Winterkorn však zatím neprozradil, kde se bude nový vůz montovat, zda to bude v závodě v Tennessee nebo v Mexiku, kde příští týden začne automobilka vyrábět Golf. V roce 2016 se má na trh v USA vrátit rovněž luxusní sedan VW Phaeton.

Automobilku minulý měsíc opustil ředitele americké divize Jonathan Browning. Na jeho místo nastoupil Michael Horn, který byl ředitelem oddělení poprodejní péče ve Volkswagenu. Prodej značky VW v USA loni klesl o sedm procent, napsala agentura Reuters.

18.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...