1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce luxusních aut Bentley loni dodal rekordní počet vozů

Bentley-LogoLondýn - Výrobce luxusních vozů Bentley Motors loni dodal zákazníkům nejvíce aut ve své historii. Globální odbyt limuzín, kabrioletů a dalších luxusních aut mu proti předešlému roku vzrostl o 19 procent na rekordních 10.120 vozů.

Automobilka uvedla, že jí pomohla poptávka v Americe, která převážila nad nižší poptávkou v Číně. Bentley, stejně jako česká Škoda Auto, ke součástí skupiny Volkswagen.

"Rok 2013 pro nás představuje čtvrtý rok dvouciferného růstu v řadě," poznamenal generální ředitel automobilky Wolfgang Schreiber.

Oblast Severní a Jižní Ameriky byla loni pro Bentley trhem číslo jedna. Odbyt se tam proti předloňsku zvýšil o 28 procent na 3140 aut a na celkovém prodeji se podílel z necelé třetiny. Druhým největším trhem pro firmu zůstala Čína. Meziročně tam ale prodej klesl o 2,8 procenta na 2191 vozů. Prodej v Evropě se naopak o 11 procent zvýšil.

Firmě loni k vyššímu prodeji pomohla mimo jiné nová generace limuzín Continental Flying Spur, kterou Bentley loni uvedla na trh, a model coupé Continental GT Speed se stahovací střechou.

Bentley Motors vznikla před 95 lety. Sídlí v britském městě Crewe, kde zaměstnává kolem 4000 lidí. Společnost podle Schreibera očekává, že dobrý pro ni bude i letošní rok.

Automobilka již dříve uvedla, že plánuje do roku 2018 zvýšit prodej na 15.000 vozů.

13.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...