1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zisk výrobce motocyklů Harley-Davidson klesl, akcie výrazně oslabily

Harley Davidson LogoMilwaukee - Čistý zisk amerického výrobce motocyklů Harley-Davidson se ve třetím čtvrtletí propadl téměř o čtvrtinu na 199 milionů dolarů (necelých pět miliard Kč) z 261 milionů dolarů před rokem. Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě.

Harley-Davidson se potýká s poklesem poptávky, protože spotřebitelé omezují výdaje kvůli vyšším nákladům na půjčky a inflačním tlakům, napsala agentura Reuters. Cena akcií podniku po zveřejnění výsledků klesla o více než deset procent a sestoupila na tříleté minimum.

Společnost Harley-Davidson ve třetím čtvrtletí dodala zákazníkům zhruba 45.300 motocyklů, tedy o 20 procent méně než před rokem. Její celkové tržby klesly o šest procent na 1,55 miliardy dolarů. "Je zjevné, že makroekonomické podmínky jsou pro naše zákazníky po celém světě obtížné," uvedl šéf podniku Jochen Zeitz.

Firma Harley-Davidson zatím není příliš úspěšná ve snaze přilákat mladší zákazníky prostřednictvím levnějších motocyklů a změn v nabídce motocyklového oblečení, které zahrnují nové kolekce a spolupráci s předními celebritami. Maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson v Severní Americe, která je klíčovým trhem podniku, se snížil již třetí čtvrtletí za sebou, napsala agentura Reuters.

31.10.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...