1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker otevírá v Dubaji logistické centrum plně využívající solární energii

DB schenker logoPraha - DB Schenker otevřel v Dubaji své první logistické centrum o rozloze 33 000 m2, jehož spotřebu elektřiny bude plně pokrývat solární energie.

Regionální distribuční centrum DLC II se nachází v logistické zóně Dubai South v bezprostřední blízkosti mezinárodního letiště Al-Maktúma.

DLC II se stane hlavním logistickým centrem v regionu Středního východu pro zákazníky DB Schenker, včetně společnosti Unilever, hlavního obchodního partnera a jednoho z předních světových výrobců přípravků pro domácnost, kosmetiky a potravinářských výrobků.

Po úspěšné spolupráci v Saúdské Arábii otevřely společnosti DB Schenker a Unilever nové logistické centrum v Dubaji pod záštitou Jeho Excelence Khalify Al Zaffina, předsedy představenstva Dubai Aviation City Corporation a Dubai South. Otevření byla také přítomna delegace Unilever Global a Unilever North Africa & Middle East, stejně jako Xavier Garijo (člen správní rady DB Schenker pro smluvní logistiku) Christopher Smith (generální ředitel DB Schenker MEA), Ako Djaf (ředitel smluvní logistiky / SCM pro Střední východ a Afriku) a řada dalších hostů.

„Realizace distribučního centra DLC II dokazuje, že jednáme a plánujeme udržitelně. Díky tomu jsme jedním z předních poskytovatelů logistických služeb na světě. Prostředky využíváme ekologicky a rozumně, abychom snížili náklady a emise CO2. Udržitelnost je konkurenční výhodou pro naše zákazníky i pro nás,“ řekl Xavier Garijo.

Logistické centrum v Dubaji využívající výhradně sluneční energii je součástí série ekologických skladů Eco Warehouses v DB Schenker. Další zelené sklady se nacházejí v Singapuru, Helsinkách, Klagenfurtu, Tilburgu a Dortmundu. Globálně pak sklady DB Schenker postupně přecházejí na využití LED osvětlení.

Nové logistické centrum s regulovanou teplotou nabízí prostor až pro 90 000 europalet na ploše 33 000 m2 s mezipatrem o rozloze 3 000 m2 pro služby s přidanou hodnotou. Portfolio služeb logistického centra zahrnuje mimo jiné i skladování nebezpečného zboží, různé služby s přidanou hodnotou, distribuční a doručovací služby, námořní a leteckou nákladní přepravu. DLC II se nachází v jedné z nejdůležitějších zón volného obchodu v regionu. Přímé napojení na přístav Jebel Ali Port a na mezinárodní letiště Al-Maktúma umožňuje rychlou a jednoduchou přepravu. Dokončením DLC II byla završena druhá ze tří fází plánu rozvoje smluvní logistiky v Dubaji. Do roku 2021 zde DB Schenker vytvoří logistické kapacity o celkové rozloze 80 000 m2.

Profil DB Schenker   

DB Schenker je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných logistických řešení a globálních spedičních služeb. Zajišťuje mezinárodní výměnu zboží formou silniční, železniční, letecké a námořní přepravy. Je specialistou na řízení dodavatelského řetězce a poskytování komplexních logistických řešení - od přeprav, skladování a distribuce až po řízení toku informací. Kromě inovačních řešení nabízí komfort komplexních služeb, individuální přístup, vysokou profesionalitu a oporu spolehlivého partnera. Disponuje širokým technickým, technologickým i kapitálovým zázemí.

Celosvětová síť DB Schenker zahrnuje 130 zemí, kde zaměstnává přes 91 tisíc spolupracovníků. Na každém kontinentu jsou pobočky DB Schenker klíčem k těsné blízkosti k zákazníkům a umožňují organizovat přepravu zboží po celém světě. DB Schenker je součástí německého koncernu Deutsche Bahn, divize logistiky.

V České republice má DB Schenker prostřednictvím Schenker spol. s r. o. silné zastoupení – 1800 kvalifikovaných spolupracovníků na 22 pracovištích po celé České republice. Díky tomu dokáže být svým zákazníkům a obchodním partnerům co nejblíže a pružně reagovat na jejich požadavky. Při poskytování služeb společnost dbá na ochranu životního prostředí a zdrojů. Rovněž přebírá aktivní roli při utváření sociálního a ekonomického prostředí a snaží se přinášet užitek nad rámec společnosti.

DB Schenker patří podle žebříčku Czech Top100 mezi 250 nejvýznamnějších firem v České republice.

31.03.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...