1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŘSD otevřelo sjezd a nájezd u Písnice, uleví při uzavírce Barrandovského mostu

road constructionPraha - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo sjezd a nájezd na Pražský okruh u Písnice. Uleví při uzavírce a omezeních na Barrandovském mostě, které začnou v polovině května, a také při nynější uzavírce Břežanského údolí. Novinářům to řekli mluvčí ŘSD Jan Rýdl a mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová.

Řidiči teď mohou ve směru na Brno sjíždět z Pražského okruhu na čtvrtém kilometru u Písnice a najíždět na okruh ve směru na letiště. "My to otvíráme už teď, aby si někteří řidiči mohli najít tu svou cestu," uvedl Rýdl. Lidé tak podle něj budou mít více času si "osahat", kudy bude možné Barrandovský most objet.

Oprava pražského Barrandovského mostu začne v pondělí 16. května. Víkend před ním začnou silničáři vyznačovat objížďky a dopravní omezení. První fáze oprav zahrnuje rekonstrukci nájezdové rampy ze Strakonické ulice a jižní části tzv. mostovky, tedy horní konstrukce mostu. Při opravě bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru na Prahu 4 a jeden jízdní pruh bude převeden do protisměru. Letošní část rekonstrukce má trvat 110 dní, další fáze budou pokračovat v příštích letech. Most je součástí městského okruhu a denně jej přejede asi 140.000 aut.

Silnici a most v Břežanském údolí středočeští silničáři uzavřeli v březnu kvůli havarijnímu stavu. Vede z Dolních Břežan na pražskou Zbraslav. Most je podemletý a hrozí pád opěrné zdi a utržení silnice. Termín dokončení prací se podle Kučerové zatím nedá určit, situaci komplikuje nejistota ohledně dodávek stavebních materiálů, řekla dnes ČTK. Předběžně to měl být konec letošního listopadu.

09.05.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...