1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Elektřina pro domácnosti zlevňuje v průměru o 10,9 procenta

Electricity-pylons 1Praha - Elektřina pro domácnosti od dnešního dne zlevňuje v průměru o 10,9 procenta. Například rodiny, které elektřinu využívají v vytápění, tak mohou ročně ušetřit několik tisíc korun.

Největší pokles cen elektřiny pro domácnosti Energetický regulační úřad očekává u firmy ČEZ, a to o 12 procent. Pražská energetika by měla zlevnit o 9,5 procenta a E.ON, který působí hlavně v Jihočeském a Jihomoravském kraji, o 8,8 procenta.

ČEZ sníží cenu silové elektřiny, která tvoří asi 45 procent výsledné ceny, ve svém nejpoužívanějším tarifu Comfort o 15 procent. Skupina E.ON ČR snížila cenu elektřiny pro příští rok o 10,5 procenta a Pražská energetika v průměru o 14,4 procenta.

Silovou elektřinu zlevňují také alternativní dodavatelé. Bohemia Energy sníží ceny silové elektřiny pro domácnosti až o 19 procent. Klienti energetické skupiny RWE získají podle typu tarifu slevu až 20 procent. Centropol Energy zlevní až o 18 procent a firma X Energie zlevní silovou elektřinu až o 19 procent.

03.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...