1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rosněfť by se prý mohla dohodnout na dodávkách ropy do Indie

Rosneft-logo1Moskva - Společnost Rosněfť, která je předním producentem ropy v Rusku, by mohla spojit síly s indickým podnikem Oil and Natural Gas Corporation a dohodnout se s ním na dlouhodobých dodávkám ropy do Indie.

Rosněfť je z hlediska objemu největším světovým producentem ropy, s jehož akciemi se obchoduje na burze.

Oba státem ovládané podniky již spolupracují na ruském projektu na rozvoj nalezišť ropy a zemních plynu na ostrově Sachalin. Podle Rosněfti by mohly firmy spolupracovat i na projektu Rosněfti na vybudování terminálu na zkapalňování zemního plynu (LNG) na ruském Dálném východě tak, aby z něj měly užitek indičtí spotřebitelé LNG.

Rosněft zvyšuje vývoz ropy do Asie, aby rozšířila své aktivity do dalších oblastí mimo Evropu. Společnost další podrobnosti nezveřejnila, uvedla však, že o možné spolupráci jednala s indickou společností Indian Oil a indickým konglomerátem Reliance Industries.

EU a USA kvůli ruské anexi ukrajinského Krymu zavedly minulý týden sankce vůči vybraným představitelům Ruska a Krymu. Generální ředitel Rosněfti a přítel ruského prezidenta Vladimira Putina Igor Sečin před týdnem pohrozil, že ruské podniky mohou v případě západních sankcí přesunout svůj byznys někam jinam.

27.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...