1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Inteva Products Czech Republic, a.s.

Nejvyšší prioritou je naplnění potřeb zákazníků

Společnost Inteva Products, LLC, je špičkový dodavatel inovativních produktů šetrných k životnímu prostředí, které přinášejí hodnotu a zároveň vylepšují kvalitu a výkon. Inteva je pokrokový výrobce zaměřený na dodávky vysoce hodnotných, inovativních součástí a modulů s kompaktními rozměry. Ty jsou rozdělené do čtyř hlavních produktových skupin: Zavírací systémy, Interiérové systémy, Motory a elektronika a Střešní systémy. Více nám o společnosti prozradila Karen Manardo, ředitelka Oddělení marketingu a komunikace.

Vaše společnost patří do skupiny Inteva. Můžete stručně popsat historii a činnost společnosti Inteva Products Czech Republic v České republice?

Ačkoliv byla značka Inteva Products uvedena na trh v roce 2008, společnost má bohatou mezinárodní historii, která sahá do roku 1872, kdy byl založen německý dodavatel vozů Traugott Golde. V následujících 30 letech vznikli další čtyři dodavatelé automobilového průmyslu, a to Inland Manufacturing Company, Guide Lamp, Fisher Body Company a Arvin Heater Copany. Tyto společnosti položily základ pro čtyři produktové skupiny společnosti Inteva. Přední dodavatelé usilují o dosažení udržitelného globálního růstu, současně poskytují vynikající služby zákazníkům a podporují inovace. Samotný název Inteva vyjadřuje, že společnost nabízí INovativní řešení za použití aplikované TEchnologie podporující řešení zaměřené na VAlue (hodnotu).

Společnost Inteva zaměstnává více než 12 500 osob v 18 zemích na 5 kontinentech, přičemž ústředí sídlí v americkém městě Troy ve státě Michigan. Dnes má společnost Inteva 43 špičkových vývojových center a výrobních podniků rozmístěných po celém světě tak, aby byly poblíž globálních i regionálních výrobců OEM, pro které zajišťují dodávky. Od roku 2011 je součástí skupiny Inteva i podnik v českém Liberci. Skupina získala tento výrobní závod v rámci akvizice společnosti Arvin Meritor Body Systems. V současnosti skupina Inteva otevírá nový závod, který bude vyrábět manuální a elektrické zámky, dveřní moduly a manuální a elektrické okenní spouštěče.

Vaše společnost vyrábí a montuje díly pro automobilový průmysl. Můžete představit váš výrobní program?

Skupina Inteva dodává interiérové, střešní a zavírací systémy, stejně jako motory a elektronické systémy předním světovým výrobcům automobilů. Inovativní technologie, procesy a aplikace znalostí produktů přináší koncovým zákazníkům nejbezpečnější možný zážitek z jízdy. Zaměřujeme se na robustní konstrukce, které splňují všechny požadavky zákazníků a mezinárodně nařízené bezpečnostní standardy. Například naše zavírací systémy a zámky, které se používají ve dveřích automobilů, musejí být bezpečné. Elektrické okenní spouštěče zase musejí být opatřeny „ochranou proti skřípnutí“ a dalšími funkcemi.    

Věříme, že každý zaměstnanec má důležitou roli a pouze za tohoto předpokladu můžeme dosáhnout skutečné inovativnosti. Splnění potřeb našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou. Hledání nových řešení, které vede ke splnění těchto potřeb, je hnacím motorem našich inovací. Zjistili jsme, že inovativnost není podmíněna přidáváním nových kategorií produktů. To, co nás odlišuje a určuje náš směr, je rozšiřování stávajících produktů o nové funkce.

Jaké jsou hlavní výhody vašich produktů?

Společnost Inteva se zaměřuje na design, výrobu a strojírenství, což jsou klíčové oblasti automobilového průmyslu. Přeměňujeme hluboké znalosti kompletního systému vozidla na nové pokrokové technologie a inovace produktů napříč všemi skupinami výrobků Inteva. Naše společnost zkoumala a získala patenty pro nové materiály pro interiérové systémy, vyvinula nové postupy enkapsulace a zabudování střešního okna. Přepracovala také koncepci dveřních zámků, což zlepšilo jejich funkce a posílilo bezpečnost. Klíčoví pracovníci společnosti Inteva vědí, jak tyto a další produkty zapadají do klíčových systémů vozu, jako jsou například elektronika a dveřní systémy, což výrazně vylepšuje pozici našich výrobků na trhu.

Jaký typ novinek jste v poslední době uvedli na trh?

Produktová skupina zavíracích systémů Inteva zahrnuje zavírací systémy a dveřní systémy s vysokou hodnotou pro globální zákazníky. Portfolio zámkových systémů Inteva obsahuje dveřní zámky, zámky pro přihrádky, připojené příchytky a elektronické aktuátory. Ty poskytují konkurenceschopnou funkčnost, robustnost a výkon s minimální hmotností, velikostí balení a náklady. Pro dveřní systémy společnost Inteva navrhuje, konstruuje a vyrábí produkty v rozsahu od okenních spouštěčů až po nejnovější, plně integrované kompozitní dveřní moduly. Dveřní moduly Inteva poskytují zákazníkům vysoce propracované produkty, které slučují řadu charakteristik a funkcí do integrované jednotky, což zvyšuje spolehlivost a zjednodušuje montáž.

Společnost Inteva je předním dodavatelem v odvětví zámků. Vyrábí více než 42 milionů zámků ročně a ve své třídě poskytuje ten nejlepší výkon, který zákazníci ve svých vozidlech očekávají. Konkurenceschopné konstrukce společnosti Inteva poskytují řadu výhod. Mezi jinými jsou to kompaktní rozměry a malý objem s vysokou pevností, vylepšená odolnost proti nárazu, možnost přizpůsobení různým požadavkům zákazníka, flexibilní řešení s ohledem na styl exteriéru a vylepšená odolnost.

Společnost Inteva je také průmyslovou špičkou v oblasti inovací dveřních modulů. Na trh uvedla první plně kompozitní dveřní modul a hybridní dveřní modul. Naše společnost neustále zvyšuje laťku v oblasti inovací s přidanou hodnotou, které zlepšují funkce a zvyšují spolehlivost. Například pokročilé funkce okenního spouštěče a dveřního modulu aktuálně směřují k používání vyspělých plastů a implementaci úspor nákladů na kus, objemové úspory účinnosti paliva a nižší proměnlivosti systému s ohledem na lepší funkci.

Na čem stavíte svou podnikovou strategii? Co stojí za vaším úspěchem na trhu?

Uvědomujeme si, že je důležité udržovat naše zákazníky blízko dění. To je důvod, proč jsme rozšířili naši globální přítomnost a expandovali do 43 míst po celém světě. Divize Inteva Products jsou globálně sladěny s výrobou OEM, s výrobními závody a technickými centry v 18 zemích na pěti kontinentech. Naše centrála se nachází ve městě Troy ve státě Michigan a naše výrobní a technická podpora je rozmístěna po celém světě. Můžeme tedy zaručit dodávky přesných a úsporných řešení. Výrobní závody, kanceláře, technická centra se nacházejí v následujících zemích: Brazílie, Kanada, Čína, Česká republika, Francie, Německo, Maďarsko, Indie, Japonsko, Korea, Mexiko, Nizozemí, Polsko, Rumunsko, Slovensko, Jihoafrická republika, Španělsko a USA. Klíčovými zákazníky závodu v Liberci jsou Škoda, Volkswagen, Daimler, TPCA, PSA, Renault, PHA a Interco.

Do kterých oblastí nejčastěji investujete? Jaký typ zajímavých investic jste v poslední době ve vaší společnosti provedli?

Společnost Inteva vyvíjí velké úsilí na poli vývoje nových materiálů, inovací a pokročilých technologií procesů, které nám pomáhají zlepšovat naše služby. Naše pokročilé schopnosti vývoje zahrnují interní design, rychlou výrobu prototypů, zdroje pro testování a centra výzkumu a vývoje na pěti kontinentech. Společnost Inteva vytváří patentovaná řešení zaměřená na bezpečnost, komfort, snížení objemu a hmotnosti, šetrnost k životnímu prostředí, kontrolu nákladů a kvalitu.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...