1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

SYNTHOMER, a.s.

synthomer 20Jsme bezpečný podnik

Chemie má v Sokolově dlouhou historii. Své o tom ví i závod SYNTHOMER, a.s., jehož kořeny sahají do roku 1917. Portfolio jeho výrobků se měnilo v průběhu času podle aktuálních potřeb trhu, protože s ohledem na prosperitu podniku je nutné přizpůsobovat i chemickou výrobu. Zatímco dříve se v sokolovské továrně vyráběl karbid vápníku a dusíkaté vápno, jež se používaly k výrobě bezdýmného střelného prachu, dnes jsou hlavním obchodním artiklem disperze.

Ty slouží jako surovina v oblasti výroby pojiv, barev, lepidel, používají se v textilním průmyslu nebo jako aditiva do detergentů a jiných průmyslových či lékařských výrobků. Společnost si ve své novodobé historii zakládá nejen na kvalitě výrobků, ale také na bezpečnosti.

Když na trhu přestal být zájem o suroviny pro výrobu střelného prachu, sokolovská chemička se přeorientovala na výrobu acetylenu. Tento hořlavý plyn vzniká reakcí karbidu s vodou a používal se ke svícení v lampách, takzvaných karbidkách. V meziválečném období našlo své uplatnění dusíkaté vápno, které se používalo jako zemědělské hnojivo. Byl o něho zájem, a tak kapacita výrobních linek narůstala. „Postupně byly zařazeny další produkty, například peroxid vodíku, borax, chlorečnany nebo kyanid, ale největší zájem během druhé světové války byl o peroxid vodíku, ferrosilicium a původní karbid vápníku,“ říká výkonný ředitel a prokurista společnosti Milan Brejchal, MBA.

Cesta k disperzím

O zavedení stávajících produktů bylo rozhodnuto v roce 1969. Následující rok byl postaven poloprovozní reaktor radikálové emulzní polymerace a v roce 1972 se začala výroba postupně navyšovat, protože byly vystavěny další, větší reaktory. „Limitujícím faktorem se ovšem stal dovoz surovin, proto tehdejší vedení závodu v roce 1977 podepsalo kontrakt s Japonci a roku 1984 byla uvedena do provozu první jednotka kyseliny akrylové a jejích esterů,“ upřesňuje Milan Brejchal. Výroba disperzí pak vzrostla z původních 20 produktů přibližně na trojnásobek. Některé produkty si své místo na trhu udržely do dnešní doby. Vzhledem k rostoucí výrobě disperzí a rozšiřujícímu se trhu byla v roce 1995 uvedena do provozu i druhá jednotka kyseliny akrylové a jejích esterů.

V současné době společnost SYNTHOMER, a.s., provozuje pouze akrylové technologie. Původní výrobní programy a technologie byly postupně omezeny a ukončeny. Hlavní výrobní program se skládá z výroby monomerů kyseliny akrylové a jejích esterů, a to v roční kapacitě 130-tisíc tun. Vyrábí také kopolymer neboli disperze na bázi již zmíněných monomerů v celkově kapacitě zhruba 40-tisíc tun. „Hlavním obchodním artiklem pro nás zůstávají disperze, které slouží jako surovina v celé řadě oblastí, ať už jsou to pojiva, barvy, lepidla, textil, aditiva nebo jiné průmyslové či lékařské produkty,“ dodává Milan Brejchal. Své odběratele má společnost nejen v různých segmentech trhu, ale také v různých státech. Hlavním exportním artiklem jsou disperze, jež jsou rozváženy po celé Evropě. Odebírají je ale i výrobci v asijských státech nebo v Rusku. „Samozřejmě, že stále hledáme nové zákazníky i lokality,“ doplňuje Milan Brejchal.

Nejlepší možná praxe

Sokolovská společnost SYNTHOMER, a.s., je nedílnou součástí stejnojmenné korporátní skupiny a úzce spolupracuje s ostatními podniky v koncernu, zejména v oblasti bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí, údržby, předávání best practices, plánování výroby a distribuce produktů. S mateřskou firmou neustále vede komunikaci, hlavně v oblasti krátkodobé a dlouhodobé strategie. „Sdílíme toho opravdu mnoho,“ podtrhuje Milan Brejchal.

Chemická výroba je vždy náročná, a to s ohledem na bezpečnost a životní prostředí. Největší potenciální nebezpečí tkví v případě sokolovské chemičky ve výrobě monomerů kyseliny akrylové. Technologie na výrobu monomerů kyseliny akrylové a jejích esterů byla postavena japonskou firmou Mitsubishi, která v sobě nese řadu bezpečnostních prvků zajišťujících plynulý a bezpečný chod. „Aplikujeme samozřejmě mnoho standardů, ať již z best practices od mateřské společnosti nebo z různých setkání, seminářů a vzdělávání našich pracovníků v oblasti takzvané procesní bezpečnosti, abychom zajistili bezpečný provoz našich jednotek. Samozřejmostí jsou také různá cvičení jak našich zaměstnanců, tak externích složek integrovaného systému ČR. Zde bych velmi ocenil tuto spolupráci, hlavně se složkami IZS Karlovarského kraje a místní samosprávy,“ uvádí Milan Brejchal. V případě polymerů je situace trochu jiná, tyto látky totiž již nejsou klasifikovány jako nebezpečné a život ohrožující. Naopak se používají právě do výrobků označovaných jako „environmental friendly“. Používají se například při výrobě dětských plenek, interiérových barev a fasád, využívají se v lékařském průmyslu a podobně.

Ruku v ruce s rozvojem podniku jdou investice do nových technologií a výrobních procesů. Sokolovská chemička aktuálně plánuje významné investice, ale detaily si zatím nechává pro sebe. V současné době totiž běží strategické studie na kompletní rozvoj a zvýšení efektivity celého areálu v Sokolově. Hlavními oblastmi, do nichž investice poputují, jsou bezpečnost, energetika a výroba. Cílem závodu je také implementace projektů z dlouhodobě strategie. To znamená neustále zlepšovaní v oblastní bezpečnosti, ať již personální, nebo procesní. Firma se chce nadále zlepšovat i v ochraně životního a pracovního prostředí, v modernizaci technologií a ve zvyšování kapacit výrobních technologií. Zároveň přemýšlí i o budoucnosti a o nových výrobcích.

Silný tým je důležitý

Každý den projde branou sokolovského podniku 370 zaměstnanců. Firma přiznává, že stále hledá hlavně chemiky do výroby, techniky údržby a chemické inženýry, kterých je na trhu nedostatek. „Ne každému se chce stěhovat za prací do Karlovarského kraje, tudíž je velký problém sehnat kvalifikovaného a dobře motivovaného zaměstnance. Snažíme se v rámci naší společenské odpovědnosti zvýšit povědomí lidí o technických oborech a chemii. Podporujeme například základní školy v Sokolově, konkrétně technické kroužky, chemické vzdělávání, dále jsem v úzkém kontaktu se střední školou v Karlových Varech a v neposlední řadě také spolupracujeme s VŠCHT Praha, ať již zadáním některých našich projektů, či spoluprací na akcích pro studenty. Všechny naše aktivity míří do zvýšení povědomí o technice a chemii,“ konstatuje Milan Brejchal.

Bez silného a kvalitního zázemí nemůže dlouhodobě fungovat žádná úspěšná firma. A vedení sokolovské chemičky si to uvědomuje. „Chtěl bych touto cestou ocenit a poděkovat za práci, myšlenky a vize všem našim zaměstnancům na všech stupních a odděleních, jelikož bez motivovaných zaměstnanců nemůžete firmu rozvíjet. Dále bych velice rád vyzdvihl velmi silnou podporu a spolupráci ze strany představitelů města Sokolova, ať již paní starostky Oulehlové, či místostarostů pánů Picka a Jakubce, ale také ostatních představitelů města a v neposlední řadě, jak jsem již zmínil, perfektní spolupráci ze strany všech složek IZS Karlovarského kraje – HZS, Policie ČR a RZS. Tyto složky nám výrazně pomáhají v naplňování naší strategie bezpečného podniku a spolupracují s námi velmi intenzivně na našich bezpečnostních pravidlech,“ uzavírá Milan Brejchal.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...