1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Airbus loni údajně znovu dodal rekordní počet letadel

airbus logo1Paříž - Evropský výrobce letadel Airbus loni údajně dodal zákazníkům další rok po sobě rekordní počet letadel a v nových zakázkách by měl být rok 2014 "jedním z nejlepších v historii". Agentuře Reuters to řekl zdroj z firmy.

Na překonání amerického konkurenta Boeing to ale podle něj zřejmě stačit nebude.

V roce 2013 Airbus předal zákazníkům rekordních 626 letounů, Boeing ale zvládl dodat o 22 strojů více. Evropský výrobce předloni získal v čistém vyjádření po odečtení zrušených zakázek objednávky na rekordních 1503 strojů, což byl rekord v historii odvětví. V prvních 11 měsících loňského roku však Airbus za Boeingem co do dodávek i zakázek zaostával.

Mluvčí Airbusu zprávu komentovat odmítl a odkázal na výroční tiskovou konferenci svolanou na 13. ledna. Boeing by měl oznámit údaje o zakázkách a dodávkách ještě dnes.

Airbus oficiálně plánoval, že loni uskuteční zhruba stejný počet dodávek zákazníkům jako předloni a že počet jeho čistých objednávek bude vyšší než počty dodávek. Boeing očekával, že v roce 2014 dodá odběratelům 715 až 725 letadel, což by znamenalo, že svého evropského rivala na tomto poli porazí už třetí rok po sobě.

20.01.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...