1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Evektor dodal SportStar RTC leteckému klubu "Rieser Flugsportverein" v Německu

evektor logoLetecký klub “Rieser Flugsportverein” z Německa zahájil provoz nově dodaného letounu SportStar RTC.

“Rieser Flugsportverein” sídlící na letišti Nördlingen, EDNO, provozuje flotilu 4-místných a 2-místných letounů. SportStar RTC je již druhým letounem po letounu Eurotar, který tento klub zakoupil od společnosti Evektor-Aerotechnik. Letoun bude provozován pro výcvik soukromých pilotů (PPL) a nálety hodin členů aeroklubu.

Předání letounu SportStar RTC, registrační znaky D-ECAK, se uskutečnilo v neděli 28. června na letišti Kamenz společností Flugsportzentrum Bautzen, která je autorizovaným prodejcem Evektor-Aerotechniku v Německu. SportStar RTC, D-ECAK, je vybaven klasickými analogovými přístroji, navigačním rádiem Garmin GNC 255A, GPS/WAAS odpovídačem Garmin GTX335 a leteckým antikolizním varovným systémem.

SportStar RTC je EASA certifikovaný letoun pro výcvik PPL, nočních letů, CPL s jednomotorovými letouny a sólo lety pro nálet hodin v leteckých školách a aeroklubech. Pro cestování soukromých pilotů letoun nabízí prostornou kabinu, nejvyšší užitečné zatížení ve své třídě a dolet až 1300 km.

Skupina Evektor je konstrukční a výrobní uskupení firem s 50letými zkušenostmi v letecké výrobě a prodejní sítí ve 40 zemích světa. Společnost vyrábí lehké sportovní letouny a pracuje na vývoji dvoumotorového turbovrtulového letounu EV-55 Outback pro přepravu 9 až 14 cestujících. Evektor je dodavatelem obráběných a tvářených dílů pro civilní a vojenský letecký průmysl a má rozsáhlé vývojové aktivity v automobilovém a strojírenském průmyslu.

04.09.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...