1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost CZG – Česká zbrojovka Group SE změnila název na Colt CZ Group SE

ceska zbrojovka logoUherský Brod (Uherskohradišťsko)/Praha) - Společnost CZG – Česká zbrojovka Group SE (CZG) změnila s platností ode dneška název na Colt CZ Group SE (Colt CZ). Zástupci holdingu to dnes ČTK sdělili v tiskové zprávě. Amerického výrobce zbraní Colt koupila skupina CZG loni.

 

Podle předsedy představenstva skupiny Colt CZ Jana Drahoty souvisí změna právě s loňskou akvizicí společnosti Colt a s integračním procesem. "Změnou názvu vyzdvihujeme obě naše klíčové značky, zvyšujeme povědomí o nové, rozšířené skupině a podtrhujeme náš dlouhodobý vztah a závazek vůči oběma klíčovým značkám," uvedl Drahota.

 

Colt CZ Group SE je společně se svými dceřinými společnostmi jedním z předních světových výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Součástí skupiny Colt CZ jsou společnosti Colt’s Manufacturing Company, Česká zbrojovka, Colt Canada Corporation, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. Colt CZ rovněž drží menšinový podíl ve společnosti Spuhr i Dalby, švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně.

 

Své produkty prodává Colt CZ především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson a 4M Systems. Colt CZ má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v České republice, ve Spojených státech a v Kanadě. Zaměstnává více než 2000 lidí v České republice, USA, Kanadě, Německu a Švédsku.

 

Holding vykázal za loňský rok výnosy 10,7 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 56,7 procenta. Upravený čistý zisk skupiny po zdanění vzrostl ve srovnání s rokem 2020 o 71,6 procenta na 1,161 miliardy korun. Loňské hospodářské výsledky byly rekordní. Představenstvo navrhne valné hromadě výplatu dividendy 25 korun. Letos skupina očekává další růst výnosů.

 

Z českého trhu už zmizelo několik známých značek, tradiční čeští výrobci se ale přejmenovávali podle zahraničních společností, které je koupily. Například tradičního výrobce autobusů Karosa z Vysokého Mýta v roce 2002 ovládl italský koncern Iveco a firma se pak v roce 2007 přejmenovala na Iveco Czech Republic a přestala vyrábět pod značkou Karosa. Přejmenování České zbrojovky na Colt jde ale v opačném směru. Česká zbrojovka loni v květnu dokončila koupi amerického výrobce zbraní Colt Holding Company LLC. Z dříve zveřejněných smluvních podmínek vyplývá, že stoprocentní podíl v Coltu získala CZG za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy Kč) v hotovosti a dále za 1,098.620 nově vydaných kmenových akcií CZG.

21.04.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...