1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zbrojařský holding Excalibur Army loni zvýšil tržby na 1,7 mld.Kč

excalibur army logoŠternberk - Zbrojařský holding Excalibur Army, který obchoduje s vojenským materiálem a technikou a specializuje se na její opravy, loni zvýšil konsolidované tržby z 1,639 miliardy korun v roce 2012 na 1,672 miliardy korun.

Konsolidovaný zisk seskupení mírně klesl z 238 milionů korun v roce 2012 na 216 milionů korun. ČTK informaci získala z účetní závěrky firmy Excalibur Army CZ, která je mateřskou společností holdingu.

Do skupiny Excalibur Army patří několik výrobních a skladovacích společností. Firma Excalibur Army vlastní vojenský opravárenský podnik ve Šternberku na Olomoucku, který loni koupila od ministerstva obrany za 152 milionů korun, či bývalý vojenský opravárenský podnik v Přelouči na Pardubicku.

Holding zahrnuje také slovenský opravárenský podnik MSM Martin či chrudimskou společnost Nika. Loni firma Excalibur Army prostřednictvím MSM Martin uspěla v tendru slovenského ministerstva obrany na pronájem VOP Trenčín.

Společnost Excalibur Army s několika slovenskými podniky investovala 100 milionů korun do vývoje a výroby prototypu modernizovaného bojového vozidla pěchoty. Novou verzi transportéru nazvanou Šakal už firma nabídla slovenské armádě a chce se podílet na případné obměně vozového parku Armády ČR.

Skupina Excalibur Army zaměstnává zhruba 400 lidí. Majitelem mateřské společnosti Excalibur Army CZ je podnikatel Jaroslav Strnad, který spoluvlastní automobilku Tatra Trucks.

01.12.2014 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...