1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

BOHEMIA SEKT získal tři zlaté medaile na pařížské přehlídce vín

Bohemia sekt logoSoutěž Vinalies Internationales každoročně vybírá a oceňuje ta nejlepší vína z celého světa. Skupina BOHEMIA SEKT, která je pravidelným a úspěšným účastníkem pařížské soutěže vín, získala v letošním ročníku 3 zlaté medaile.

Do 28. ročníku Vinalies Internationales byly přihlášeny přibližně tři tisíce vín z tří desítek zemí, která posuzovalo 130 významných vinných odborníků, zejména enologů. Právě obsazení komisí, přísná hodnotící kritéria a vysoké limity pro udělení medailí dodávají soutěži její pověstnou kvalitu. „Ocenění z Vinalies Internationales znamená prestiž, a navíc zaručuje místo ve věhlasném 1000 Vins du Monde, který každoročně doporučuje nejlepší světová vína, a který je obdobou michelinského průvodce nejlepšími restauracemi,“ uvádí ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek.

Zlatou medaili získaly v letošním klání tři vína z produkce BOHEMIA SEKTu. Porotu zaujala vlajková loď prémiové řady sektů zrajících v láhvi Bohemia Sekt Prestige brut 2019, dále Víno Mikulov Sommelier Club Pálava 2020 pozdní sběr a Vinařství Pavlov Chardonnay Solitér 2017 výběr z hroznů.

Produktové tipy na oceněná vína z Vinalies Internationales 2022:

Bohemia Sekt Prestige brut

Šumivé víno Bohemia Sekt Prestige brut vyráběné tradiční metodou zráním v lahvi leží na kvasinkách 15 až 18 měsíců, aby získalo svůj naleželý buket a charakteristickou chuť. Hrozny použité do jeho cuvée pocházejí výhradně z vinic jižní Moravy. Ryzlink rýnský dodává sektu bohatou vůni a pikantní kyselinku, Rulandské bílé zase extraktivní tóny v chuti a Ryzlink vlašský doplňuje úžasnou svěžest. Sekt má jiskrný vzhled, příjemnou zelenkavě zlatavou barvu a jemné dlouhotrvající perlení. Svými vlastnostmi je předurčen být ozdobou slavnostních událostí a okamžiků s blízkými. Nový rozměr dodá mnohým pokrmům. Doprovodí variaci kozích sýrů, parmskou šunku v kombinaci se žlutým melounem či mořské plody a ryby. Je též výjimečným aperitivem.

Víno Mikulov Sommelier Club Pálava 2020 pozdní sběr

Suché bílé víno Pálava 2020 Víno Mikulov Sommelier Club s přívlastkem pozdní sběr má středně intenzivní barvu se zlatavými odlesky a výraznější ovocnou vůni. V jeho chuti je patrné ovoce s lehkým kořenitým podtónem. Toto víno je ideální volbou pro chvíle s přáteli i výtečným partnerem různých jídel, zejména z drůbeže, sladkovodních ryb nebo salátů.

Vinařství Pavlov Chardonnay Solitér 2017 výběr z hroznů

Chardonnay 2017 řady Solitér je krásné víno zlatavé barvy s intenzivní vůní, ve které se mísí dobře vyzrálé hrozny, hrušky, broskve a lískové oříšky. Chuť je plnější a strukturovaná, což napovídá o velkém potenciálu vína. V chuti převládá ovoce, které ladí s vůní vína, doplněné o příjemnou kyselinku v dlouhém závěru. Hrozny dozrávají na viniční trati Turold ležící na úpatí CHKO Pálava v Mikulovské vinařské podoblasti. Víno se pyšní také medailemi ze soutěží Concours Mondial de Bruxelles, Prague Wine Trophy, Salon vín a dalších.

06.04.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...