1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Developer CTP plánuje rozšířit průmyslovou zónu v Hustopečích

Indrustrial hall in progresHustopeče - Developerská společnost CTP plánuje rozšířit obchodně-průmyslovou zónu na severu Hustopečí na Břeclavsku. Mezi dálnicí a Brněnskou ulicí chystá stavbu na téměř devítihektarovém pozemku, kde má vzniknout jedna výrobní hala rozdělená na dvě části. V jedné má být lehká výroba pro automobilový průmysl, ve druhé sklad.

Intenzita dopravy se kvůli tomu má zvýšit v této části Hustopečí o 550 aut denně, z nichž 250 má být nákladních, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

V plánu má developer stavět letos od třetího čtvrtletí a příští rok by chtěl mít stavbu dokončenou. Předpokládá, že zde bude zaměstnáno 300 lidí ve třísměnném, tedy nepřetržitém provozu. Dosud zemědělsky obdělávaný pozemek je jedním z posledních, které ještě zbývají na severu šestitisícového města. Zóna zabírá podstatnou část rozlohy města.

Podle měření dopravy z roku 2020 projíždí centrem Hustopečí ke kruhovému objezdu na severu přes 15.000 aut v průměru denně, mezi dálnici a kruhovým objezdem jich je přes 11.000. Od roku 2010 intenzita dopravy vzrostla asi o polovinu.

CTP je aktivní také v 15 kilometrů vzdálené Blučině. U sjezdu z dálnice D2 zde chce rozšířit logistický areál. Záměr developer oznámil loni v lednu a chtěl začít stavět ve druhém čtvrtletí, ovšem měl nedostatky v dokumentaci EIA. Krajský úřad jej vyzval k doplnění a rozhodl, že projekt musí absolvovat posouzení vlivů na životní prostředí. Developer však ve čtvrtek stáhl novou dokumentaci z procesu EIA a posuzování vlivů na životní prostřední je momentálně ukončené.

16.02.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...