1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firmě Swietelsky Rail klesl čistý zisk o 40 pct na 71 milionů Kč

decline 1České Budějovice - Firmě Swietelsky Rail klesl v hospodářském roce duben 2022 až březen 2023 zisk po zdanění téměř o 41 procent na 71,3 milionu Kč. Tržby klesly o necelá čtyři procenta na 2,42 miliardy Kč. Firma počítala původně s obratem 2,7 miliardy.

Výrobní plán se nepovedlo naplnit hlavně proto, že zadavatelé nevypsali oproti očekávání některé velké zakázky. Vyplývá to z výroční zprávy. V aktuálním hospodářském roce plánuje firma tržby meziročně podobné.

"Společnosti se i nadále dařilo. Pro rok 2022 až 23 byl plánovaný obrat 2,7 miliardy a na všech závodech byly doplněné další výrobní kapacity," uvedla ve zprávě firma, která se věnuje hlavně železničnímu stavitelství. Provozní zisk jí klesl meziročně o polovinu na 76,8 milionu.

Firma provozuje deset závodů, v nichž zaměstnává přes 220 lidí. Nový výrobní areál s vlečkou buduje v Hněvicích u Štětí v Ústeckém kraji, vzniká tam opravárenské centrum. Bude určené nejen pro opravy jeřábů, strojních podbíječek či bagrů, ale i pro externí opravy drážní mechanizace.

Mezi největší firemní zakázky patří zlepšení pražského traťového úseku z Hostivaře na hlavní nádraží. Pracovala také na trati Velim - Poříčany, modernizovala jihočeskou trať Soběslav – Doubí, opravovala nástupiště v Adamově na jihu Moravy. Klíčový investor pro společnost, Správa železnic, plánovala na letošek rekordní rozpočet 70,4 miliardy Kč.

Firma Swietelsky Rail CZ působí v ČR od roku 2015. Její tržby poprvé přesáhly miliardu v hospodářském roce 2018/19. Patří do rakouského koncernu Swietelsky AG.

03.11.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...