1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

GEOSAN CONSTRUCTION SK a. s. koupí společnost VÁHOSTAV – SK, a. s.

vahostav SK logoBratislava– dlouhá jednání s několika zájemci o koupi společnosti VÁHOSTAV – SK, a. s. jsou u konce. GEOSAN CONSTRUCTION SK a. s. podepsala smlouvu o koupi 100 % balíku akcií společnosti VÁHOSTAV – SK, a. s.

Společnost GEOSAN CONSTRUCTION SK a. s., která je členem českého stavebního holdingu GEOSAN uzavřela ve čtvrtek 10. 6. 2021 v Bratislavě transakční dokumentaci na nákup 100 % akcií společnosti VÁHOSTAV – SK, a. s., je jednou z nejvýznamnějších stavebních společností na slovenském stavebním trhu.

Bylo tak završeno několikatýdenní intenzivní jednání spojené s auditem společnosti VÁHOSTAV SK, a, s, a jí ovládaných dceřiných společností, které jsou rovněž součástí transakce.

Celý akviziční proces bude dokončen po vydání souhlasu ze strany příslušných autorit, tj. slovenského Protimonopolního úřadu a českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

„Stavební holding GEOSAN v rámci svých úvah dlouhodobě zvažoval strategický vstup na slovenský stavební trh, a zároveň posílení kompetence holdingu v oblasti infrastrukturních staveb. Akvizice společnosti VÁHOSTAV – SK, a. s. je tak logickým vyústěním našich dlouhodobých snah o další rozvoj skupiny a upevnění postavení na československém stavebním trhu, dodal Luděk Kostka, jediný akcionář a člen představenstva společnosti GEOSAN INVESTIČNÍ a. s., ovládající osoby skupiny GEOSAN.

29.06.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...