1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

HB Reavis začal demolici v centru Londýna, postaví tam kanceláře

hb reavis logoPraha/Londýn - Developerská skupina HB Reavis miliardáře Ivana Chrenka zahájila demolici budovy v centru Londýna, kterou získala minulý rok za 75 milionů eur (více než dvě miliardy korun). Informovala o tom mluvčí developera Magdaléna Drsová.

Příští rok místo ní začne růst nová devítipatrová kancelářská budova, jejíž stavba by měla skončit v druhé polovině roku 2016.

Na zahájení demolice staré budovy s 12 tisíci metry čtverečními kanceláří na King William Street 33 v těsném sousedství bankovní instituce Bank of England a mostu London Bridge musel developer počkat až do letošního července, kdy vypršely všechny nájemní smlouvy.

Novou administrativní budovu s 21 tisíci metry čtverečními hrubé pronajímatelné plochy navrhlo architektonické studio John Robertson Architects. Stavbu zahájil developer spekulativně, tedy bez předem dojednaných nájemců. Náklady na stavbu, jejichž výši společnost nezveřejnila, hradí z vlastních zdrojů.

Tento projekt však není posledním na londýnském trhu. HB Reavis chce ve svých londýnských aktivitách dále expandovat a vyhledává zde nové akvizice. Kvůli tomu společnost rozšířila svůj tým a jako ředitele pronájmů jmenovala Richarda Saula.

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis původem ze Slovenska sídlí v Lucembursku a působí na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, České republice, Velké Británii a Turecku. Skupina byla založena v roce 1993. Spravuje aktiva v hodnotě 1,4 miliardy eur. Celková pronajímatelná plocha jejích nemovitostí přesahuje 670 tisíc metrů čtverečních. Zatím poslední dokončenou stavbou je kancelářská budova River Garden II./III. v pražském Karlíně.

25.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...