1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Penta letos plánuje dostavět 600 bytů a začít přestavbu pošty v Hybernské

Penta real estate logoPraha - Developerská firma Penta Real Estate, vlastněná stejnojmennou investiční skupinou, letos plánuje dostavět 600 bytů ve čtyřech pražských rezidenčních projektech. Půjde o Victoria Palace na Vítězném náměstí a Rezidenci Juliska v Praze 6, první etapu Nuselského pivovaru v Praze 4 a první bytové domy na Nové Waltrovce v Praze 5.

Zároveň společnost letos plánuje začít výstavbu dalších přibližně 670 bytů. ČTK to sdělili zástupci Penta Real Estate. Skupina v tiskové zprávě také oznámila, že za přibližně půl miliardy korun přestaví budovu pošty v Hybernské ulici.

Prodejní ceny bytů se budou podle vedoucího prodeje Penta Real Estate Jana Kalaše mezi jednotlivými dostavěnými projekty lišit. Pohybovat se ale budou nad pražským průměrem mezi 140.000 až 160.000 korunami za metr čtvereční. "Většina našich projektů, rezidenčních i komerčních, je z kategorie prémiových nemovitostí. Projekt Victoria Palace nabízí byty pro velmi náročnou klientelu s cenovou hladinou okolo 225.000 za metr čtvereční. Naopak v Rezidenci Juliska nebo v Nuselském pivovaru lze najít byty za výrazně dostupnější ceny," dodal Kalaš. Vlivem inflace a díky klesajícím hypotečním sazbám a oživení trhu by se ale ceny podle něj v průběhu roku měly ještě mírně zvýšit.

Nové byty by se letos měly začít stavět v historické části Nuselského pivovaru a v další etapě Nové Waltrovky. V druhém zmíněném projektu vzniknou také nové byty určené k nájmu.

Letos bude Penta směřovat svojí pozornost do Hybernské ulice u Masarykova nádraží. Nejdříve tam plánuje otevřít hotel The Cloud One, jehož pobočka Motel One byla už dříve otevřena v ulici Na Poříčí ve Florentinu, které Penta vlastní. Dnes skupina také ohlásila, že na nároží s Opletalovou ulicí začne přestavovat budovu staré pošty za přibližně 500 milionů korun. Na pozemku o velikosti kolem 1600 metrů čtverečních vyroste nová budova s hrubou podlažní plochou 7300 metrů čtverečních. Vzniknou tam nové obchodní prostory a ve vyšších patrech se počítá s kancelářskými nebo coworkingovými prostory. Navazovat by měla na právě zahájenou generální rekonstrukci Masarykova nádraží včetně nástupu na chystanou platformu nad kolejištěm.

Vedle okolí Masarykova nádraží Penta plánuje v budoucnu vystavět novou čtvrť v okolí Florence a Karlína. Na konci října koupila firmu ČSAD Praha Holding, která vlastní autobusové nádraží Florenc a přilehlé pozemky. V polovině listopadu pak od Českých drah odkoupila dlouhodobě nevyužívané pozemky na Florenci v sousedství pražské magistrály. Penta už dříve uvedla, že zmíněným obchodem se jí "otevřely dveře k výstavbě nové městské čtvrti, jejíž podobu předurčila urbanistická soutěž Florenc21. Podle té bude autobusové nádraží součástí nové budovy, kde budou kancelářské prostory a byty. Podle odhadů generálního ředitel ČSAD Praha Holding Pavla Vráblíka by investice do přestavby Florence měly činit několik miliard korun.

31.01.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...