1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina Urbanity zahájila stavbu 2. etapy průmyslového parku na okraji Tachova

vyrobna halaTachov - Česká nemovitostní skupina Urbanity zahájila stavbu druhé etapy průmyslového parku na okraji Tachova v areálu bývalého podniku Strojplast. Vznikne tam 55.000 metrů čtverečních pronajímatelné výrobní plochy s halami o ploše 3000 až 18.200 metrů čtverečních. Staví se první dvě haly, hotové budou ve druhé polovině letošního roku.

Počítá se i s výstavbou multifunkční budovy, která nabídne ubytování hotelového typu, s veřejným lesoparkem a školkou, řekla ČTK mediální zástupkyně Urbanity Kamila Žitňáková.

"Výrobní budovy stavíme uzpůsobené pro konkrétní klienty, kterým chceme poskytnout prostory šité na míru v nejvyšších standardech," řekla provozní a obchodní ředitelka skupiny Markéta Šimáčková. Developer už tam loni rekonstruoval infrastrukturu a kultivoval zeleň.

Průmyslový park Urbanity Campus Tachov je podle Žitňákové novou generací průmyslových areálů, které jsou integrální součástí města a poskytují služby zaměstnancům i místním komunitám. "K dispozici je zde závodní lékař, relax zóny, ale také dětská skupina, jejíž založení významně podpořilo předškolní vzdělávání v regionu," řekla.

Urbanity Campus Tachov vzniká na někdejším brownfieldu o rozloze 22 hektarů. Do areálu bývalého Strojplastu, který skupina koupila, chce investovat přes 2,5 miliardy Kč a do výrobních technologií minimálně stejnou částku.

Na volném pozemku postavila Urbanity jako první halu o rozloze 12.500 metrů čtverečních. Před půl druhým rokem ji předala francouzské firmě Eurostyle Systems, která vyrábí interiérové plastové díly do luxusních automobilů a plánuje tam zaměstnat až 250 lidí. Navázala na více než šedesátiletou historii místní plastikářské výroby. Developer má stavební povolení na další čtyři haly.

Tachov je podle Žitňákové prvním průmyslovým areálem v ČR, který získal mezinárodní ocenění BREEAM Communities. "Střechy obou hal budou osázeny fotovoltaickými panely s napojením na bateriové úložiště," uvedla.

Urbanity, zaměřená na kultivace průmyslových areálů a brownfieldů, je součástí české investiční skupiny M.L. Moran, která se od roku 1996 orientuje na dlouhodobé investice zejména do průmyslové výroby a start-upů.

21.02.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...