1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Dudr Tools ze Sazovic dokončila přístavbu výrobní haly za 53 milionů Kč

DUDRtools logoSazovice - Společnost Dudr Tools ze Sazovic na Zlínsku dokončila přístavbu výrobní haly o ploše asi 2000 metrů čtverečních. Zdvojnásobila tím své výrobní i nevýrobní prostory. Firma vyrábí pilové pásy, je významným dodavatelem pro dřevařský průmysl. Stavba přístavby začala loni v říjnu, do výstavby a vybavení haly dala společnost 53 milionů korun.

K dispozici je tam 15 nových strojů, tři z nich si firma sama vyrobila, výrobní kapacita se navýší asi o 30 procent, řekl dnes novinářům výkonný ředitel společnosti Ondřej Turecký. V přístavbě je prostor pro případný další rozvoj firmy.

Přístavba přinesla nejen rozšíření výrobních kapacit, ale také centrum pro vývojové aktivity i lepší logistiku. "Do nové haly jsme přesunuli střediska Kotouče, Úzké kmenové pásy, Údržba a vývoj a experimentální středisko vývoje složené z moderního soustruhu a obráběcího centra. Vznikly zde i nové skladové kapacity," uvedl majitel firmy Tomáš Dudr. V původní hale firma rozšířila oddělení a přemístila stroje.

Firma zaměstnává více než stovku lidí, postupně přibírá další zaměstnance, na konci roku by jich mělo být 115. Firma zaměstnance zaškoluje, pracují tam například i bývalí kuchaři nebo grafici. Díky přístavbě si budou moci zaměstnanci zvolit mezi třísměnným a dvousměnným provozem.

Společnost plánuje také rozšíření horního patra nad skladovacími prostory v přístavbě. "Vzniknou zde nové kanceláře, středně velká zasedací místnost, sociální zázemí, další pánské šatny a rozšíří se jídelna," uvedl Dudr. Firma chce také na střeše přístavby vybudovat fotovoltaickou elektrárnu, která by pokryla 30 až 40 procent spotřeby. Hotová by mohla být příští rok v létě.

Náklady na elektřinu se firmě letos ztrojnásobily, loni platila měsíčně asi 100.000 korun, letos je to 300.000 korun, příští rok by to mohlo být až 700.000 korun. "Naše výroba naštěstí není extrémně náročná na spotřebu energie, ale ceny energií ovlivňují ceny veškerých vstupů. Od oceli, přes spotřební materiály a podobně. Část navýšení nákladů se snažíme pokrýt zefektivněním veškerých procesů, část jsme byli nuceni přenést na naše zákazníky formou zdražení zboží a služeb, část musíme pokrýt sami snížením zisku a omezením investic. Rozhodně však neplánujeme omezení výroby," uvedl Turecký. Podle něj zatím není jisté, jakou bude mít podobu případná vládní podpora.

Dudr Tools spolupracuje s dřevozpracujícími podniky v Česku, na Slovensku a dalších 40 zemích, kam směřuje 65 procent produkce. Denně opustí výrobní halu v Sazovicích kolem 1000 kusů pilových pásů různých rozměrů. Loni byl obrat firmy 154 milionů korun, letos by měl činit kolem 200 milionů korun.

23.09.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...