1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firmě Honeywell Aerospace Olomouc loni klesly tržby i zisk

honeywell logoHlubočky - Společnosti Honeywell Aerospace Olomouc, která v Hlubočkách u Olomouce vyrábí a opravuje letecké motory, loni klesly tržby o 256 milionů korun z rekordních 3,372 miliardy korun v roce 2012 na 3,116 miliardy korun.

Firma v roce 2013 snížila i čistý zisk, a to z 256 milionů korun na 193 milionů korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti Honeywell Aerospace Olomouc.

"Mírný meziroční pokles tržeb byl zapříčiněn především odsunem zakázek odběratelů ze skupiny v první polovině roku," stojí ve výroční zprávě. Firma Honeywell Aerospace Olomouc loni v Hlubočkách zaměstnávala v průměru 1220 lidí a zhruba 98 procent tržeb získala díky zakázkám pro podniky ze skupiny Honeywell.

Vedení společnosti Honeywell Aerospace Olomouc ve výroční zprávě za loňský rok upozornilo, že letecký průmysl ve světě zaznamenává jen pozvolný růst. "V roce 2014 očekáváme stabilní výrobu na úrovni letošního roku s předpokládaným růstem tržeb vůči zákazníkům ve skupině," uvedlo.

Předloni tržby firmy Honeywell Aerospace Olomouc vzrostly meziročně o 587 milionů korun na rekordních 3,372 miliardy. Výrazný růst tržeb v roce 2012 vedení Honeywell Aerospace Olomouc přičetlo tomu, že do Hluboček byla převedena výroba ze sesterské společnosti koncernu Honeywell ve Spojených státech.

Skupina Honeywell dodává komponenty pro letectví, automobilový průmysl, automatizaci a řízení pro domácnosti i průmysl. Honeywell je také výrobcem speciálních materiálů, které jsou využívány v telekomunikacích a elektronickém průmyslu, v automobilovém průmyslu, zařízení pro řízení klimatu, ve stavebnictví, v průmyslu obalů a barev, ale také v zemědělství a farmaceutickém průmyslu.

Koncern Honeywell má v Česku kromě společnosti Honeywell Aerospace Olomouc také vývojový a administrativní komplex v Brně. Mateřská společnost Honeywell International se sídlem v USA ve světě zaměstnává zhruba 130.000 lidí.

13.05.2014  ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...