1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kovosvit MAS vytvořil 210 pracovních míst, letos přijme 60 lidí

kovosvit-mas logoSezimovo Ústí - Kovosvit MAS, jednička mezi českými výrobci multifunkčních obráběcích strojů, za pět let vytvořil v Sezimově Ústí na Táborsku 210 pracovních míst, letos chce přijmout dalších 60 lidí.

Z 600 zaměstnanců v roce 2009 tak jejich počet stoupne na 870. Za poslední tři roky společnost podle mluvčí Kovosvitu Ivy Ruskovské investovala téměř 400 milionů korun. S tímto rozvojem souvisí nábor nových zaměstnanců.

"Zásadním rokem pro rozvoj společnosti byl rok 2011. Rozvíjela se a rozšiřovala výroba a obchodní aktivity. Mimo tradiční výroby jednotlivých obráběcích strojů to byl vývoj a výroba vysoce sofistikovaných hi-tech strojů a kompletních dodávek strojírenských technologií na klíč," řekla Ruskovská ČTK s tím, že to představovalo i stamilionové investice.

Kovosvit dlouhodobě poptává technické profese a pozice. Od obchodníků, projektantů, technologů až po obráběče kovů, slévárenské dělníky a montéry. "V současné době bychom uvítali především obráběče kovů s praxí na centrech, jazykově vybavené obchodníky, technology a konstruktéry," uvedla.

Dlouhodobou personální strategií v Kovosvitu je výchova vlastních zaměstnanců. Nabírají jak absolventy středních, tak i vysokých škol. Na montáž jsou to absolventi SŠ nebo SOU strojního zaměření. Od letošního února zahájili projekt stipendií pro studenty COP Sezimovo Ústí. Budou je podporovat při studiu a umožní jim vykonávat odbornou praxi. Student je od druhého ročníku hodnocen za prospěch a může získat stipendium až 5000 korun za každé pololetí. Od třetího ročníku může inkasovat dalších až 5000 korun za odbornou praxi.

Na pozice konstruktérů a technologů hledá Kovosvit absolventy ČVUT. I v tomto případě si chce budoucí absolventy připravovat už při studiu prostřednictvím Studentských kanceláří. Jednu otevírá v dubnu v Praze, je určena převážně pro studenty ČVUT, druhou pak přímo ve firmě v Sezimově Ústí. Tam se mohou uplatnit pro změnu studenti středních škol z okolí. Cílem těchto kanceláří je umožnit studentům získat placenou praxi při řešení reálných úkolů z jejich oboru.

Kovosvit MAS loni zvýšil tržby o zhruba 250 milionů na 1,75 miliardy korun. Letos plánuje přesáhnout hranici 2,1 miliardy. Do modernizace v roce 2013 firma investovala 200 milionů korun. Vývoz do Ruska loni představoval 50 procent odbytu. V Rusku posílila spolupráce s dceřinou společností MTE KOVOSVIT MAS, která byla založena v roce 2012 v Azově.

Výroba je soustředěna na multifunkční a pětiosé stroje. V těchto segmentech výroby je Kovosvit jedním z šesti světových výrobců, které tyto hi-tech technologie vyrábí. Zhruba pětina produktů společnosti jde do automobilového průmyslu, pětina do energetiky a 60 procent do dalších odvětví strojírenství, to znamená těžebního, zbrojařského a železničního průmyslu.

Firmu v roce 1939 založil Tomáš Baťa. Od ledna 2013 je vlastníkem společnost FPK Group Limited.

18.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...