1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Litovelský Papcel získal v Rusku zakázku za 60 milionů Kč

Papcel buildingLitovel - Strojírenská společnost Papcel z Litovle na Olomoucku, která je předním tuzemským výrobcem strojů pro papírenský průmysl,

dodá ruské papírenské skupině Nikol-Pack Imperial technologická zařízení za více než tři miliony dolarů (60 milionů korun), řekl ČTK předseda představenstva a generální ředitel Papcelu David Dostál.

Podepsaný kontrakt podle Dostála zahrnuje dodávku strojního zařízení do dvou linek přípraven látky a pro linku papírenského stroje. Dodávky jsou rozděleny na dva papírenské provozy koncernu Nikol-Pack Imperial, který je významným ruským výrobcem krabicového papíru, dutinového papíru a střešní lepenky.

Kombinát Nikol-Pack Imperial je podle Dostála stálým zákazníkem společnosti Papcel, která v roce 2011 modernizovala v papírenském závodě v Učalech výrobní linku na výrobu jednovrstvých a dvouvrstvých kartonů.

Podnik Papcel vyrábí a dodává stroje a zařízení pro kompletní linky papírenských strojů. Zajišťuje kusové dodávky, opravy, repase a rekonstrukce výrobních uzlů a celých technologií.

Předloni Papcel podle auditovaných výsledků zvýšil tržby zhruba o pětinu na rekordních 853 milionů korun. O rok dřív firma utržila 718,6 milionu Kč. Čistý zisk Papcelu se v roce 2012 skoro zdvojnásobil na 24,7 milionu korun z 12,9 milionu v roce 2011. Vývoz tvořil 99 procent tržeb. Rusko se na tržbách Papcelu podílí přibližně 70 procenty.

V závěru loňského roku Papcel zahájil dodávku prvních strojů pro nový papírenský závod v Bělorusku. Zakázka na stavbu a vybavení závodu v hodnotě 69 milionů eur (1,88 miliardy korun), kterou Papcel předloni na podzim získal od běloruského papírenského koncernu Zavod Gazetnoj Bumagi Šklov, bude dokončena v roce 2015. Hlavním akcionářem Papcelu je podnikatel David Dostál.

28.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...