1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

MSV Metal Studénka loni zvýšil tržby na 707,5 milionu korun

train wheelStudénka - Společnost MSV Metal Studénka, někdejší Vagonka, která vyrábí zápustkové výkovky a další produkty pro železnice, zvýšila v loňském roce své tržby o dvě procenta z 694 milionů na 707,5 milionu korun.

Pro letošní rok předpokládá tržby 764 milionů korun, což představuje navýšení o osm procent. ČTK o tom za firmu informovala Adriana Hollandová. Podnik, který byl od roku 2011 v insolvenci, loni převzal nový majitel.

Firma vloni také o 15 navýšila počet svých zaměstnanců na 371. Letos chce přijmout 17 lidí. "Při přijímání zaměstnanců úzce spolupracujeme s úřadem práce, osm z patnácti přijatých představují lidé se ztíženou zaměstnatelností, jako jsou absolventi, lidé nad 55 let nebo maminky po mateřské dovolené," uvedl generální ředitel MSV Metal Studénka Ivo Lazecký.

Firma bude přijímat hlavně obráběče, kováře nebo technology. "Ačkoliv obecně platí, že tyto profese patří k nedostatkovým, jsme regionem, kde má kovařina tradici a MSV Metal Studénka dobré jméno, noví zaměstnanci se nám tak hlásí sami," uvedl Lazecký. Průměrný plat se v podniku pohybuje kolem 24.000 korun.

Firma chce letos do strojního vybavení investovat 55 milionů korun. Největší investicí bude soustruh za 15 milionů korun. "Nákupem nových technologií chceme zvýšit produktivitu práce a snížit výrobní náklady," uvedl ředitel Lazecký.

MSV Metal Studénka je přímým nástupcem bývalého závodu na výrobu vagonů založeného v roce 1901. Vagonka byla do roku 2000 součástí české ČKD, poté patřila americkému výrobci nákladních vagonů Thrall Car Manufacturing Company a posléze rumunské skupině International Railway Systems. Od roku 2011 byl podnik v insolvenci a prošel reorganizací. Vloni firmu převzal nový akcionář, společnost ROCA Capital, jež je dceřinou firmou brněnské investiční skupiny JET Investment.

MSV je předním evropským výrobcem zápustkových výkovků, výlisků, nárazníků, tažných háků a dalších produktů pro železnici i jiná průmyslová odvětví. Své produkty dodává mnoha evropským národním železničním dopravcům. Vlastní přes 60 výrobkových certifikátů a systémových certifikátů téměř pro všechny evropské železnice. V loňském roce kovárna vyrobila 10.327 tun výrobků, 80 procent jich šlo na export.

03.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...