1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Strojírně Fritzmeier z Vyškova stouply tržby na 1,6 miliardy Kč, tedy o 8,6 pct

Fritzmeier logoVyškov - Vyškovské strojírně Fritzmeier se v hospodářském roce končícím loni v červnu zvýšily tržby o 8,6 procenta na 1,6 miliardy korun. Zisk po zdanění se zvýšil mnohonásobně z 814.000 korun v předchozím hospodářském roce na 29,8 milionu korun v hospodářském roce 2020/2021.

Vyplývá to z údajů uvedených ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

Důvod mnohonásobného zvýšení čistého zisku společnost neuvádí, z dlouhodobých hospodářských výsledků ale vyplývá, že v minulosti společnost čistého zisku v řádu desítek milionů korun dosahovala pravidelně, výjimkou byl právě hospodářský rok 2019/2020 a také rok 2012/2013, kdy dosáhl zisk pouze 8,3 milionu.

Pro aktuální hospodářský rok, který skončí letos v červnu, vedení firmy očekává srovnatelný objem zakázek jako v minulém hospodářském roce a tržby na stejné úrovni. Počet pracovních sil se bude odvíjet od reálného stavu zakázek firmy.

"V účetním roce 2020/2021 bylo úspěšně bylo ukončeno výběrové řízení na nový 3D laser, který dokáže nahradit až dva současné 3D lasery. Úspěšně naběhly projekty Bauer a Bobcat C5, kde především projekt C5 přispěje k navýšení objemu výroby pro zákazníka Bobcat. Byla také zahájena stavba prototypů kabin pro zákazníky Epiroc a Ammann, což jsou nové projekty, které budou nabíhat v dalším obchodním roce," uvedlo vedení firmy ve výroční zprávě.

Tržby strojírny soustavně rostly od poloviny roku 2013, po poklesu v minulém hospodářském roce se vrátily opět k růstu. Mezi zákazníky patří například Bobcat, Caterpillar nebo Hitachi. Fritzmeier vyrábí kabiny pro stavební stroje a manipulační techniku. Podnik patří k největším zaměstnavatelům na Vyškovsku. Loni pro Fritzmeier pracovalo průměrně 511 lidí, což je meziročně o 49 zaměstnanců méně. Na Vyškovsku je dlouhodobě nejnižší míra nezaměstnanosti v Jihomoravském kraji. Ve městě se daří mimo jiné právě strojírenství. Vyškovský Fritzmeier je dceřinou společností německé firmy stejného jména.

20.05.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...