1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ThyssenKrupp prodává závod v USA, plánuje zvýšit kapitál

ThyssenKruppBerlín - Společnost ThyssenKrupp, která je největším výrobcem oceli v Německu, se s dvěma konkurenčními společnostmi dohodla na prodeji svého závodu ve Spojených státech za 1,55 miliardy dolarů (31,2 miliardy Kč).

Ztrátová společnost také oznámila, že plánuje zvýšit kapitál až o miliardu eur (27,4 miliardy Kč).

ThyssenKrupp se již nějakou dobu potýká se ztrátami, které jí způsobil pokles cen oceli. Hospodaření společnosti ale uškodily i velké odpisy v souvislosti se snížením hodnoty závodu ThyssenKrupp Steel USA v Alabamě, pro který společnost nějakou dobu hledala kupce.

Ocelárny ArcelorMittal a Nippon Steel&Sumitomo Metal Corporation na konci pracovního týdne oznámily, že závod společně převezmou.

ThyssenKrupp, jejíž impérium sahá od loděnic po výtahy, poté oznámila, že zvýší kapitál až o deset procent vydáním nových akcií. Firmě by to při současné ceně akcií mohlo vynést kolem miliardy eur, vylepšit její rozvahu a zároveň pomoci snížit dluhové břemeno, napsala agentura Reuters.

ThyssenKrupp má za sebou třetí ztrátový rok v řadě. Společnosti se ale v uplynulém finančním roce, který skončil v září, podařilo snížit ztrátu na 1,5 miliardy eur ze zhruba pěti miliard eur před rokem.

02.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...