1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ThyssenKrupp prý zaplatí milionové odškodné za podíl v kartelu

ThyssenKruppBerlín - Německé ocelárny ThyssenKrupp zaplatí německé státní železniční společnosti Deutsche Bahn přes 150 milionů eur (3,9 miliardy Kč) jako odškodné za účast v kartelu při dodávkách kolejí a dalšího zařízení železničním společnostem.

S odvoláním na nejmenované zdroje o tom informuje server listu Süddeutsche Zeitung.

Německý regulační úřad loni v létě vyměřil čtyřem výrobcům a dodavatelům železničních kolejí pokutu 124,5 milionu eur za kartelovou dohodu o cenách a zakázkách. Pokuta se týkala firem ThyssenKrupp, Vossloh a dvou divizí rakouské společnosti Voestalpine.

Deutsche Bahn však loni v prosinci podala žalobu, ve které žádá odškodné 550 milionů eur (téměř 14 miliard Kč) od několika dodavatelů kolejí. Je mezi nimi i česká společnost Moravia Steel. Naopak chybí Voestalpine, která existenci kartelu vyzradila.

ThyssenKrupp, což je největší výrobce oceli v Německu, se agentuře Reuters odmítl ke zprávám médií vyjádřit. Stejně zareagovala i společnost Deutsche Bahn.

Podle dvou bankéřů, na které se odvolává Reuters, se ThyssenKrupp chystá zvýšit kapitál o deset procent, aby si vylepšil účetní rozvahu. Dojít by k tomu prý mohlo někdy po zveřejnění hospodářských výsledků za čtvrté finanční čtvrtletí, které společnost oznámí ve čtvrtek.

21.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...