1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Unex přijme do svého slovenského závodu 100 nových pracovníků

steel factory3Bratislava - Česká strojírensko-metalurgická firma Unex letos vytvoří ve svém slovenském závodě ve Snině asi sto nových pracovních míst.

Zaměstnanost v továrně, ve které nyní pracuje kolem 250 lidí, by se tak vrátila zhruba na předkrizovou úroveň. Vyplývá to z informací, které podnik zveřejnil.

"Na východě Slovenska disponujeme unikátními výrobními prostorami a strojovým vybavením, které využíváme především pro výrobu jeřábové techniky. Letos potřebujeme výrobní i personální kapacity navýšit," uvedl výrobní ředitel Unexu Zdeněk Tužička. Firma má zájem například o svářeče, zámečníky nebo lakýrníky.

Unex podle tiskové zprávy dokončuje velkou zakázku pro nově budovaný přístav v Severním moři a má dojednané kontrakty pro další zákazníky z Evropy i zámoří. Právě tyto zakázky by měly být realizovány v továrně ve Snině.

"Plánovaným zvýšením (zaměstnanosti) na přibližně 350 pracovníků bychom prakticky vyrovnali stav z roku 2008, teda roku před takzvanou hospodářskou krizí. Vrátili bychom se tak k nejvyšší zaměstnanosti od roku 2007, kdy Unex obnovil pod svým jménem výrobu v prostorách bývalé továrny Vihorlat," uvedla společnost. Do vybavení a modernizace výrobních zařízení investovala za posledních šest let přibližně 5,2 milionu eur (143 milionů korun).

Východní Slovensko se potýká s vysokou nezaměstnaností. V okresu Snina je bez práce každý pátý obyvatel.

Unex se zaměřuje na výrobu odlitků a výkovků, svařenců a těžkých ocelových konstrukcí. Ve svých továrnách v Uničově, Olomouci a ve Snině disponuje výrobními a skladovacími prostory o ploše přesahující 250.000 metrů čtverečních.

20.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...