1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ZETOR představuje modernizovaný model MAJOR CL 80

Zetor Logo„Model MAJOR CL 80 je vybaven čtyřválcovým přeplňovaným vznětovým motorem TCD 2.9 L4 od společnosti DEUTZ AG o výkonu 75 koní.

Inovovaný emisní systém je nyní doplněn o  filtr pevných částic (DPF), který spolu s recirkulací výfukových plynů (EGR) a oxidačním katalyzátorem (DOC) zajišťuje plnění emisní normy Stage V,“ uvádí Marek Buchar, technický ředitel společnosti ZETOR TRACTORS a.s. Motor díky přímému vysokotlakému vstřikování paliva s elektronickým řízením (Common-Rail) zajištuje kultivovaný a tichý chod, ekonomické provozní parametry a díky velmi dobrému převýšení krouticího momentu udržuje svůj výkon bez nutnosti častého podřazovaní.

Pro zajištění vyššího komfortu má od letošního roku zákazník možnost výběru ze dvou pohodlných a prostorných provedení kabiny. Obě jsou konstruovány s ohledem na praktičnost využití.

Kabina STANDARD nabízí variantu s pevnou střechou nebo variantu se střešním oknem a ochranou FOPS (ochrana obsluhy před padajícími předměty). Pro zvýšení celkového pohodlí uživatele může být kabina na přání vybavena klimatizací a mechanicky odpružené sedadlo řidiče loketními opěrkami a opěrkou hlavy.

Standardně klimatizovaná kabina PLUS přichází stejně jako kabina STANDARD v provedení s pevnou střechou nebo se střechou včetně střešního okna a ochrany FOPS.  Mechanicky odpružené sedadlo řidiče s loketními opěrkami a opěrkou hlavy zde může být ve verzi na přání vylepšeno pneumatickým odpružením. Na přání může být také kabina vybavena sedadlem spolujezdce.

Kabina PLUS navíc nabízí nový sklopný a výškově nastavitelný sloupek řízení, vylepšenou ergonomii ovládacích prvků zadního TBZ a režimu PTO, přepínače z vyšších modelových řad, zarážky na pedálech proti smeknutí nohy při sešlápnutí pedálu, vylepšený systém ovládání uzávěrky diferenciálu. Uživatelsky přívětivější je také jednotný klíček pro zapalování i zámek dveří. Zjednodušení práce s agregacemi nabídnou např. univerzální otvory pro montáž agregačních displejů, prostupy pro kabely agregací do kabiny, nebo tříkolíková zásuvka pro napájení agregací. Traktory modelové řady MAJOR se osvědčily také při práci s čelním nakladačem. A právě další vylepšení, které inovovaný model MAJOR CL nabízí, přispívají ke zjednodušení práce s nakladačem, a to díky přípravě na joystick k jeho ovládání a doplnění střešních potkávacích světel.

MAJOR CL 80 je vybaven plně synchronizovanou čtyřstupňovou převodovkou s třístupňovou redukcí a mechanickou reverzací a umožňuje 12 + 12 rychlostí. Vnější hydraulika má dva okruhy, dodávka oleje je 50 l/min. Implementací motoru emisního stupně Stage V došlo také ke konstrukčnímu vylepšení u vzduchových brzd, u přívodu vzduchu a chlazení motoru nebo také u mechanické regulace hydrauliky. Na přání je možné traktor vybavit předním vývodovým hřídelem, předním tříbodovým závěsem, majáky a odlišnými rozměry pneumatik.

„Pro traktory modelové řady MAJOR stále platí, že jsou všestrannými pomocníky,“ říká Petr Konštacký, ředitel Úseku prodeje a marketingu společnosti ZETOR TRACTORS a.s., a dodává: „Své uplatnění najdou na malých i středních farmách, v živočišné i rostlinné výrobě a také v komunálních službách. Jsou to spolehlivé, snadno ovladatelné a na údržbu nenáročné traktory oblíbené zejména pro svoji konstrukční jednoduchost a nízké provozní náklady. Zákazníci se na letošní modernizovaný model mohou těšit již v těchto dnech.“

02.07.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...