1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Daimler loni prodal nejvíce nákladních aut od roku 2006

Daimler logo1Stuttgart - Německý koncern Daimler v loňském roce zvýšil prodej nákladních automobilů o pět procent na zhruba 484.200 vozů. To představuje nejlepší výsledek od roku 2006.

Oznámila to firma, která je největším výrobcem nákladních vozů na světě.

Tržby divize nákladních automobilů Daimler Trucks loni zůstaly bez větších změn na 31,5 miliardy eur (862 miliard korun). V letošním roce však divize počítá s jejich výrazným zvýšením.

Generální ředitel Daimleru Wolfgang Bernhard podle agentury Reuters předpokládá, že prodej nákladních automobilů v letošním roce podpoří rostoucí poptávka na rozvíjejících se trzích, například v Indii.

Daimler očekává, že celosvětová poptávka po nákladních automobilech se do roku 2020 vyšplhá na více než tři miliony vozů ročně z 2,5 milionu vozů v roce 2012. Daimler Trucks hodlá v příštím roce prodat přes půl milionu nákladních automobilů a v roce 2020 počítá s prodejem 700.000 nákladních vozů.

Zájem o nákladní automobily je obvykle považován za důležitý ukazatel ekonomického vývoje. Daimler vyrábí rovněž osobní vozy, zejména luxusní automobily Mercedes-Benz.

03.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...