1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ford omezí výrobu dodávkových vozů s elektrickým pohonem F-150 Lightning

ford logo 2Dearborn - Druhá největší americká automobilka Ford Motor omezí výrobu svých dodávkových vozů s elektrickým pohonem F-150 Lightning. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Reaguje tak na zpomalování růstu poptávky po elektromobilech, napsala agentura Reuters.

 

"Ford snižuje produkci vozů F-150 Lightning, nejprodávanějších elektrických dodávek v USA, aby zajistil optimální rovnováhu výroby, prodeje, růstu a ziskovosti," uvedla firma. "Ford očekává, že globální prodej elektromobilů bude v letošním roce dál růst, ačkoli pomalejším tempem, než se předpokládalo," dodala.

 

Prodej elektromobilů ve Spojených státech podle agentury AP sice pokračuje v růstu, ale výrazně zaostává za ambiciózními cíli výrobců. Ford loni v USA prodal 24.165 vozů F-150 Lightning, tedy o 55 procent více než v předchozím roce.

 

Automobilka podle dnešní tiskové zprávy od začátku dubna přejde v továrně vyrábějící vozy F-150 Lightning na jednosměnný provoz. Firma přitom již v říjnu oznámila, že v továrně dočasně zruší jednu ze tří směn, upozornila agentura Reuters.

 

Růst celosvětového prodeje vozů s čistě elektrickým pohonem a hybridních automobilů umožňujících dobíjení z elektrické sítě vloni podle údajů analytické organizace Rho Motion zpomalil na 31 procent z 60 procent v předchozím roce.

24.01.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...