1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

GM s čínským partnerem v Číně svolají k opravě na 1,5 milionu aut

general-motors-buildingPeking - Americká automobilka General Motors Company a její čínský partner svolají v Číně k opravě skoro 1,5 milionu aut kvůli problémům s palivovým čerpadlem. Podle agentury Reuters to oznámil čínský regulátor.

Opatření se týká více než 1,2 milionu vozů značky Buick Excelle vyrobených během zhruba šesti let do části roku 2012 a skoro 250.000 vozů Chevrolet Sail s datem výroby mezi lety 2009 až 2011 a některých těchto aut vyrobených loni.

U svolávaných vozů je třeba vyměnit držák palivového čerpadla. Tato součást by mohla prasknout a v některých případech způsobit únik paliva, sdělil podle agentury AP čínský úřad pro kontrolu kvality.

Pro americkou automobilku je to letos podruhé, kdy ve druhé největší ekonomice světa svolává své vozy. V květnu čínská vláda informovala o svolání více než 2500 dovezených sportovně užitkových aut Cadillac SRX kvůli seřízení matic na kolech.

V Číně, která je největším automobilovým trhem světa, GM loni prodala rekordních 2,8 milionu vozů, o 11,3 procenta více než o rok dříve. Americká automobilka zde auta vyrábí ve spolupráci se společnostmi SAIC Motor Corporation a FAW Group.

28.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...