1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nová továrna Johnson Controls zaměstná v České Lípě 100 lidí

johnson controls logoČeská Lípa - Nová továrna, kterou v České Lípě otevřela americká skupina Johnson Controls, nabídne do konce příštího roku 100 nových pracovních míst. Na Českolipsku je to už čtvrtý závod skupiny, která dodává součásti pro automobilový průmysl.

Pro region dlouhodobě sužovaný vysokou nezaměstnaností jsou nové pracovní příležitosti dobrou zprávou. Podle úřadu práce je na Českolipsku bez práce 6500 lidí a na jedno volné místo připadá bezmála 16 uchazečů.

Johnson Controls má v regionu dva závody na výrobu autopotahů v České Lípě a Stráži pod Ralskem a také závod na výrobu baterií pro automobily v České Lípě. Nová továrna bude dodávat plastové nádoby a víka právě pro autobaterie. "Cílem nové investice Johnson Controls je propojit kapacitu obou továren a využít ji k dalšímu posílení zákaznické spokojenosti," řekl dnes ČTK mluvčí společnosti Vítězslav Horák.

Společnost Johnson Controls působí v Česku od roku 1992 a nyní má v tuzemsku deset závodů, například také v Roudnici nad Labem, Žatci nebo Strakonicích. Johnson Controls zaměstnává v ČR přes 6000 lidí. Mateřský koncern působí ve 150 zemích a zaměstnává na 170.000 lidí. Patří k největším globálním dodavatelům pro automobilový průmysl.

23.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...