1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda bude odebírat pneumatiky od korejského Nexenu

Skoda logo2Ženeva - Automobilka Škoda Auto uzavřela s jihokorejskou společností Nexen dohodu o dodávkách pneumatik pro modely Rapid a Octavia. ČTK to řekl mluvčí Škody Jozef Baláž.

V posledních měsících se objevily spekulace, že Nexen zvažuje výstavbu svého evropského výrobního závodu v České republice.

Podle Baláže automobilka odebírá pneumatiky od zhruba 12 dodavatelů a Nexen je jedním z nich. "Dohoda s Nexenem rozhodně není na úkor jiného výrobce. Jde o rozšíření portfolia odebíraných značek," řekl.

Pneumatiky Nexen používají i značky Hyundai a Kia, ale pro auta ze svých výrobních závodů v Koreji nebo Číně. Hyundai, který má po světě 17 výrobních závodů, odebírá podle mluvčího Petra Vaňka pneumatiky zejména od výrobců v daném regionu.

"V případě závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech, jediného výrobního závodu Hyundai v Evropě, odebíráme pneumatiky od firmy Hankook z jejich maďarského závodu a dále od firem Continental a Michelin," dodal.

Nexen má více než šedesátiletou tradici výroby pneumatik. V poslední době se snaží expandovat a zařadit mezi hlavní světové výrobce. Má továrnu v Jižní Koreji a nově také v Číně.

08.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...