1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Volkswagen chce letos zvýšit prodej na více než deset milionů aut

volkswagen logo1Wolfsburg - Největší evropská automobilka Volkswagen očekává, že letos zvýší prodej na více než deset milionů vozů. Tuto hranici se jí tak podaří překonat o čtyři roky dříve, než plánovala.

Automobilka v sdělení také potvrdila rekordní výsledky hospodaření za loňský rok.

Volkswagen již v únoru uvedl, že jeho provozní zisk loni vzrostl o 1,5 procenta na rekordních 11,7 miliardy eur (320,3 miliardy Kč). Tržby skupiny se zvýšily o 2,2 procenta na 197 miliardy eur, dodávky aut zákazníkům vzrostly o 4,9 procenta na 9,73 milionu vozů a rovněž byly rekordní.

Údaj o dodávkách zahrnuje rovněž dodávky vozů vyrobených a prodaných společnými podniky skupiny v Číně. Dodávky v Číně loni poprvé překonaly hranici tří milionů vozů.

Za první dva měsíce roku se prodej Volkswagenu zvýšil o 4,7 procenta na 1,47 milionu. Údaje nezahrnují nákladní vozy MAN a Scania.

Volkswagen plánuje v letošním a příštím roce uvést na trh 100 nových a zmodernizovaných modelů. Další zvýšení prodeje očekává i v roce 2015.

Volkswagen se hodlá do roku 2018 stát největším výrobcem aut na světě. Součástí koncernu Volkswagen jsou vedle vlajkové značky VW rovněž značky Škoda, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Seat. Předloni firma převzala výrobce sportovních vozů Porsche. Vyrábí rovněž nákladní vozy pod značkami VW, Scania a MAN a vlastní výrobce motocyklů Ducati.

19.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...