1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zisk automobilky Tata stoupl díky značkám Jaguar a Land Rover

Tata-Motors-LogoBombaj - Indická automobilka Tata Motors ztrojnásobila čtvrtletní zisk na 48 miliard rupií (15,5 miliardy Kč) díky dobrým výsledkům britských luxusních značek Jaguar a Land Rover.

Oznámila to firma, která je podle tržeb největším producentem osobních automobilů v Indii.

Zisk divize Jaguar Land Rover se ve třetím finančním čtvrtletí končícím v prosinci zdvojnásobil na 619 milionů liber (20,5 miliardy Kč). Tata koupila značky Jaguar a Land Rover v roce 2008 od americké automobilky Ford Motor za 2,3 miliardy dolarů (zhruba 46,5 miliardy Kč).

Indické aktivity automobilky Tata jsou v poslední době pod tlakem kvůli slabé domácí poptávce, za kterou stojí zpomalení hospodářského růstu, vyšší úrokové sazby a stoupající náklady na pohonné hmoty.

Tata minulý týden v rámci snahy o zastavení poklesu prodeje na domácím trhu představila své první nové modely za čtyři roky. Investoři se nicméně obávají, že snahu o oživení prodeje zkomplikuje nedávné úmrtí výkonného ředitele podniku Karla Slyma. Ten zemřel po pádu z 22. poschodí hotelu v Bangkoku a podle policie je možné, že spáchal sebevraždu.

17.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...