1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

American Airlines koupí 260 nových letadel od firem Airbus, Boeing a Embraer

american airlines planeNew York  - Americká letecká společnost American Airlines koupí 260 nových letadel od výrobců Airbus, Boeing a Embraer. Aerolinky tak chtějí zvýšit svoji kapacitu, aby uspokojily rostoucí poptávku po cestování. Uvedly to American Airlines v prohlášení.

Objednávky zahrnují 85 letadel Airbus A321neo, 85 letadel Boeing 737 MAX 10 a 90 letadel Embraer E175. Součástí objednávek je také opce na nákup dalších 193 letadel. Letadla plánuje společnost použít hlavně pro lety po Spojených státech a do blízkým destinací v zahraničí.

Velké letecké společnosti se předhánějí v objednávkách nových, úspornějších letadel, protože se snaží vydělat na rostoucí poptávce a zároveň udržet pod kontrolou své náklady.

Generální ředitel American Airlines Robert Isom uvedl, že aerolinky v posledním desetiletí masivně investovaly do modernizace a zjednodušení své flotily, která je největší ve srovnání s dalšími dopravci v USA. Celkem koupily více než 600 letadel, včetně těch, které používají regionální dceřiné společností. Včetně oznámení mají aerolinky nyní objednávky na dalších 440 letadel.

08.03.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...