1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Česká a slovenská divize firem Porr zmodernizují trať u Bratislavy

Railway 1Bratislava - Česká a slovenská divize rakouské skupiny Porr zrekonstruují za 10,94 milionu eur (zhruba 278 milionů Kč) železniční trať od okraje Bratislavy po hranici s Rakouskem. Konsorcium obou společností uspělo v tendru správce železniční infrastruktury ŽSR, vyplývá z oznámení ŽSR a z registru zakázek.

Dílo bude ŽSR financovat z peněz z Nástroje pro propojení Evropy CEF a ze slovenského státního rozpočtu.

Práce zahrnují elektrifikaci jednokolejné železniční tratě, její komplexní rekonstrukci včetně mostů, jež se nacházejí na tomto úseku tratě od Devínské Nové Vsi po státní hranici.

Vítěz tendru, ve kterém rozhodovala nejnižší cena, nabídl zhotovení díla za zmíněných 10,94 milionu eur. O zakázku usilovalo celkově pět firem či konsorcií, kromě vítěze bylo mezi nimi také několik dalších českých a slovenských firem.

Modernizace na tomto úseku podle ŽSR zvýší provozní rychlost tratě maximálně na 120 kilometrů v hodině a zruší dosavadní omezení na železničním mostě na trati. Práce by měly trvat zhruba deset měsíců.

Slovenský národní železniční dopravce ZSSK uvedl, že kvůli výluce po dobu prací nebudou jezdit osobní vlaky na trase mezi bratislavským hlavním nádražím, Marcheggem a Vídní. Cestující ze slovenské metropole nadále budou moci využívat vlaky do Vídně na jiné trati, a to z největšího bratislavského sídliště Petržalka přes Kittsee.

11.03.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...