1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Plzeňské ŘSD skončilo s opravou povrchu na přivaděči k D5 za Plzní na Prahu

road construction 2Kyšice - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní v sobotu opravený přivaděč od Kyšic za Plzní k dálnici D5 ve směru na Prahu. Jde téměř o tříkilometrový úsek, kde musely být odstraněny hrby, tedy hlavně podélné nerovnosti na povrchu, způsobené nestabilním podložím, řekl ČTK mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

 

Jde o čtyřproudý přivaděč k dálnici D5, která vede z Rozvadova přes Plzeň do Prahy. Loni rekonstruovalo ŘSD povrch na stejně dlouhém úseku přivaděče v opačném směru do Plzně. Oprava stála 237 milionů korun bez DPH. Přivaděč byl postaven ve druhé polovině 90. let.

"Podloží se muselo zcela vyměnit. Celé násypové těleso a všechny vrstvy komunikace se musely udělat znovu," uvedl ředitel plzeňského ŘSD Miroslav Blabol. Stavbaři museli jít do hloubky zhruba 2,5 metru pod povrch vozovky, a podle něj tak postavili novou silnici. Součástí stavby byla výměna středových svodidel a krytů na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice.

Úplná uzavírka komunikace nebyla nutná. Provoz byl veden vždy alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru. Během opravy byla omezená rychlost dopravy na přivaděči. Od víkendu tam budou moci řidiči znovu jezdit 110 km/h.

Podobně jako loni opačný směr šlo největší letošní opravu v režii plzeňského ŘSD, začala na přelomu března a dubna.

Letos v dubnu opravili stavbaři také navazující Rokycanskou třídu v Plzni. Šlo o zhruba kilometrový dvouproudý úsek od Prahy do centra Plzně. tedy Divadla Alfa k parkovišti u Hornbachu. Loni rekonstruovali stejně dlouhý úsek silnice I/26 ve směru z centra na Prahu.

19.07.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...