1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŘSD uzavřelo smlouvu na stavbu úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov

highway1Vysoké Mýto - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo smlouvu s firmami Eurovia CS, M - SILNICE a Stavby mostů na stavbu úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov za 1,830 miliardy korun bez DPH. Stavba 5,95 kilometru dálnice má vydané pravomocné stavební povolení, zahájení prací je v plánu na podzim.

Na twitteru to uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Úsek D35 Vysoké Mýto - Džbánov vytvoří zároveň obchvat Vysokého Mýta. Součástí stavby bude i šest dálničních mostů a čtyři nadjezdy, dvě mimoúrovňové a tři okružní křižovatky. Celková délka protihlukových stěn dosáhne 3290 metrů. Úsek by měl být uveden do provozu v roce 2026.

V Pardubickém kraji je v provozu více než 30 kilometrů dálnice D35. Naposledy se loni 22. prosince otevřel úsek z Časů do Ostrova na Chrudimsku, který měří 14,7 kilometru. V pátek 5. května začala stavba dalšího úseku, trasa dlouhá téměř 12 kilometrů vznikne mezi Janovem a Opatovcem na Svitavsku. Náklady dosáhnou 2,54 miliardy korun, na dokončení má stavební firma dva a půl roku.

Připravují se i další úseky od Ostrova kolem Vysokého Mýta, Litomyšle a Moravské Třebové až do Mohelnice na Olomoucku. Části Opatovec - Staré Město a Staré Město - Mohelnice by se měly stavět formou PPP projektů, tedy se zapojením soukromého investora.

Cílem je dokončit dálnici D35 v Pardubickém kraji do konce roku 2029. Dálnice má vést z Liberce přes Hradec Králové a Olomouc do Lipníka nad Bečvou. Po dokončení bude s délkou 210 kilometrů nejdelší dálnicí v Česku.

20.07.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...