1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

S výběrem koncesionáře pro stavbu železnice na letiště pomohou poradci

railsPraha - S výběrem koncesionáře pro výstavbu části železničního spojení z Prahy na Letiště Václava Havla formou takzvaného PPP projektu, tedy ve spolupráci se soukromým kapitálem, pomohou externí poradenské společnosti.

Výběrové řízení na poradenství vyhrála společnost Deloitte, Česká spořitelna, advokátní kancelář Císař, Češka, Smutný nebo firma AFRY a jimi nominovaní odborníci na ekonomicko-finanční, právní a technické poradenství z Česka i ze zahraničí. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Správa železnic (SŽ).

„Věřím, že mezinárodní zázemí vybraného poradenského týmu povede k úspěšné realizaci prvního železničního PPP projektu v České republice,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Spolupráci veřejného a soukromého sektoru při modernizaci vybraných železničních tratí schválila vloni v srpnu vláda. Patří mezi ně také železniční spojení z Prahy na Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla. Po trati z metropole na letiště by se podle dřívějších informací mělo začít jezdit v roce 2028. Náklady se odhadují na 40 miliard korun.

14.03.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...