1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Centropol Energy dodává energii a plyn pro Krajskou zdravotní

centropol energy logoÚstí nad Labem - Firma Centropol Energy dodává elektřinu a zemní plyn společnosti Krajská zdravotní, která sdružuje pět nemocnic Ústeckého kraje - v Chomutově, Mostě, Teplicích, Ústí nad Labem a Děčíně.

Zakázku za více než 16 milionů korun získala ve veřejné soutěži. Jde o období od loňského listopadu do února. ČTK to sdělil mluvčí společnosti Martin Jonáš.

Krajská zdravotní si dodavatele energií vybrala ve veřejné soutěži, kde rozhodovala cena. Od Centropol Energy odebere prostřednictvím šesti odběrných míst přes deset GWh elektřiny a z 15 odběrných míst zemní plyn v objemu zhruba sedm GWh.

Centropol Energy je jednou ze společností patřících do skupiny Centropol, která působí v energetickém sektoru od roku 2002. Na trh se zemním plynem vstoupila na začátku roku 2010. Zemní plyn a elektřinu dnes dodává více než 350.000 zákazníků. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent jsou města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Do skupiny patří i virtuální mobilní operátor, který spustil své služby v září 2013.

Společnost Krajská zdravotní vznikla v září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku. Se zhruba 6300 zaměstnanci je jedním z největších poskytovatelů zdravotní péče v ČR a jedním z největších zaměstnavatelů v Ústeckém kraji.

08.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...