1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

EP Energy ve čtvrtletí vzrostl hrubý provozní zisk na 4 mld. Kč

EPH logoPraha - Společnosti EP Energy v letošním 1. čtvrtletí vzrostl podle mezinárodních účetních standardů konsolidovaný hrubý provozní zisk o 8,8 procenta na 148 milionů eur, v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun. Výsledek pozitivně ovlivnila pokračující konsolidace.

Tržby se zvýšily o 18 procent na 647 milionů eur. Firma, která spravuje energetické aktivity Energetického a průmyslového holdingu (EPH), to dnes oznámila na svých webových stránkách.

Včetně zahrnutí výsledků nově koupené Stredoslovenské energetiky a akvizice elektrárny Buschhaus vykázala EP Energy za letošní leden až březen hrubý provozní zisk EBITDA 446 milionů eur (asi 12,3 miliardy Kč).

Mateřská EPH dokončila akvizici společnosti Stredoslovenská energetika, v níž má 49procentní podíl s manažerskou kontrolou. Získaná společnost byla loni v prosinci převedena do EP Energy. Zároveň EP Energy dokončila koncem loňského roku akvizici dolnosaské elektrárny Buschhaus a přilehlého dolu Schöningen.

EP Energy je největším dodavatelem tepelné energie v Česku a současně druhým největším domácím výrobcem elektřiny. Vedle tuzemského trhu působí na Slovensku a v Německu. EPH zahrnuje přes 30 podniků, které působí v těžbě uhlí, výrobě elektřiny a tepla, distribuci tepla a obchodu s elektřinou a plynem.

11.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...