1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Amper Market loni prodala o 100 procent více energie

AmperMarket logoPraha - Společnost Amper Market, která se zaměřuje na obchodování s energií z obnovitelných zdrojů, loni prodala meziročně o 100 procent více elektrické energie.

Celkový roční obrat firmy přesáhl miliardu korun při kladném hospodářském výsledku. Vyplývá to z předběžných finančních výkazů firmy.

Společnost loni prodala více než 450.000 MWh elektrické energie. Přímý výkup elektřiny, pocházející především z obnovitelných zdrojů, dosáhl 235.000 MWh.

Na letošní rok firma uzavřela s koncovými zákazníky smlouvy na dodávky cca 700.000 MWh elektrické energie. To odpovídá více než procentu celkové spotřeby v Česku.

Počet odběrných míst společnosti vzrostl od počátku loňského roku přibližně o 38 procent na 11.355 míst. Z toho asi 70 procent jsou odběratelé z řad podniků, živnostníků a veřejného sektoru a 30 procent tvoří domácnosti.

Akciová společnost Amper Market byla založena vlastníky elektráren využívajících obnovitelné zdroje energie s cílem přímo uplatnit silovou elektřinu z těchto zdrojů u koncových zákazníků. Jejími hlavními zákazníky jsou podniky, města a obce.

V Česku chce firma vybudovat takzvanou obchodní virtuální elektrárnu, která bude sdružovat nezávislé energetické zdroje.

28.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...