1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Centropol Energy vloni získala 23.000 nových zákazníků

centropol energy logoÚstí nad Labem - Prodejce plynu a elektřiny Centropol Energy získal vloni 23.000 nových zákazníků. Celkový počet zákazníků, kterým společnost na konci roku dodávala elektřinu nebo zemní plyn, tak dosáhl 356.000.

ČTK to sdělil mediální zástupce společnosti Martin Jonáš. Firma, která sídlí v Ústí nad Labem, očekává, že by její tržby z prodeje energií v roce 2013 podle předběžných odhadů měly dosáhnout zhruba sedmi miliard korun. Předloni činily tržby firmy šest miliard. Více zákazníků loni zaznamenaly i společnosti Bohemia Energy či Pražská plynárenská.

"Většinu nově získaných odběratelů tvoří domácnosti, ale podařilo se nám také, zejména díky úspěchům v elektronických aukcích, získat mnoho zákazníků ze státní správy a samosprávy. Získali jsme tak například tři ministerstva, několik krajů i krajských měst. Mezi naše zákazníky se nově zařadilo také několik obchodních sítí," uvedl obchodní ředitel a člen představenstva Centropol Energy Lukáš Pokrupa.

Nárůst počtu zákazníků loni zaznamenal také dodavatel Bohemia Energy, který ke konci roku evidoval 512.158 zákazníků, z toho 316.390 zákazníkům dodával elektřinu a 195.768 jich odebíralo plyn. "Tento významný nárůst v počtu zákazníků je zejména důsledkem převzetí společností Energetického Centra, v České republice šlo o Energetické Centrum Jih a České Energetické Centrum," sdělila ČTK mluvčí Alžběta Šťastná.

Další společnost Pražská plynárenská podle mluvčího Miroslava Vránka aktuálně dodává energie do více než 420.000 odběrných míst po celé zemi a do dalších dodává ještě dceřiná společnost Pragoplyn. Za předcházející rok 2012 to bylo 418.857 odběrných míst, poznamenal Vránek.

Firma Centropol Energy dodává energie ministerstvům vnitra, spravedlnosti a životního prostředí. Z krajů je to například Moravskoslezský, Plzeňský, Liberecký a Středočeský. Společnost nyní dodává elektřinu 296.000 zákazníků, zemní plyn pak 60.000 zákazníků. Podle prvních odhadů dosáhnou tržby firmy za loňský rok zhruba sedmi miliard korun. "Meziroční nárůst tržeb přibližně o 16 procent souvisí především s nárůstem počtu zákazníků, a tím i zvýšením spotřeby energií," doplnil Pokrupa.

Centropol Energy je jednou ze společností patřících do skupiny Centropol, která působí v energetickém sektoru od roku 2002. Na trh se zemním plynem vstoupila na začátku roku 2010. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent tvoří města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Do skupiny patří i virtuální mobilní operátor, který spustil své služby loni v září.

29.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...