1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

RWE Distribuční služby loni mírně zvýšila čistý zisk na 432 mil.

RWE logoBrno - Společnost RWE Distribuční služby, která zajišťuje správu a údržbu plynárenského zařízení skupiny RWE v Česku, loni zvýšila zisk po zdanění meziročně o osm milionů na 432 milionů korun.

Provozní výsledek hospodaření dosáhl 552 milionů korun, o rok dříve byl o pět procent nižší. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti založené ve Sbírce listin.

Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb firmě loni stouply proti roku 2012 o tři procenta na 2,644 miliardy korun.

Společnost se stará o desítky tisíc kilometrů plynárenských sítí a zajišťuje i jejich výstavbu. Od předloňska je její mateřskou firmou akciová společnost RWE Grid Holding.

Skupina RWE dosáhla loni v Česku zisku po zdanění 10,5 miliardy korun, předloni vykázala ztrátu 1,3 miliardy korun. Tržby činily 53,6 miliardy korun. Výsledky vzhledem k prodeji společnosti Net4Gas a vyčlenění velkoobchodu s energiemi mimo skupinu RWE v Česku nejsou srovnatelné s předchozím obdobím.

Skupina RWE v ČR zajišťuje dodávky zemního plynu a elektřiny pro 1,7 milionu konečných zákazníků. Provozuje 64.000 kilometrů distribučních sítí, šest podzemních zásobníků plynu a vyrábí teplo a elektřinu ve 28 provozech.

09.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...