1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Šindelář Spedition, s.r.o.

sindelar spedition 16Už 20 let křižuje Evropu

Kamionová doprava hraje na evropském kontinentě stále významnější úlohu. Podílí se na ní také česká společnost Šindelář Spedition, s.r.o., která během 20 let svého působení na trhu vyrostla v renomovanou společnost s komplexním rozsahem služeb.

Zaměřuje se nejen na specializované služby v oblasti mezinárodní logistiky a spedice, ale provozuje také automobilový servis nebo asistenční služby. Dlouhodobým cílem firmy je stabilita, kterou už několikrát prokázala v krizovém období. Do budoucna plánuje růst vlastním přičiněním nebo formou výhodných akvizic.

Společnost Šindelář Spedition představuje spojení dlouholeté tradice, flexibility a zkušeností v oblasti tuzemské a mezinárodní silniční dopravy. Služby svým zákazníkům poskytuje také v autobusové dopravě nebo servisu vozidel. Na trhu působí už od roku 1996, kdy byla založena panem Václavem Šindelářem. Od této doby se společnost snaží o rozvoj firemního know-how, stejně jako o zvyšování kvality poskytovaných služeb. „Proto jsme také v roce 2011 zavedli systém řízení kvality a následně jsme splnili i požadavky normy ČSN EN ISO 9001:2009. Prioritou společnosti bylo, je a bude uspokojování individuálních přání zákazníků prostřednictvím služeb na vysoké úrovni,“ říká Václav Šindelář, majitel a generální ředitel společnosti Šindelář Spedition, s.r.o.

Po celou dobu své existence společnost rozvíjí aktivity převážně v oblasti silniční nákladní dopravy, a to jak tuzemské, tak i mezinárodní. Ve firmě nyní pracuje na 150 řidičů a dalších 45 zaměstnanců působí v administrativě nebo v oblasti servisu. Většina dopravy, kterou společnost pro své zákazníky realizuje, probíhá v zahraničí. „Naše firma poskytuje služby zejména v oblasti mezinárodní přepravy. Proto se zahraniční obchod na obratu podílí ve velké míře, a to okolo 80 %. Jezdíme po celé Evropě, převážně do Španělska, Itálie, Francie, ale i dalších evropských zemí,“ dodává Václav Šindelář.

Kvalitní vozový park

Klíčovou součástí každé přepravní společnosti je vozový park. Firma Šindelář Spedition může svým zákazníkům aktuálně nabídnout celkem 180 tahačů splňujících normy EURO 5 nebo EURO EEV. „Tahače jsou od prověřených značek, jako je MAN, DAF, Volvo a Mercedes. K dispozici máme také na 190 návěsů. Tyto návěsy jsou chladírenské a mají objem 80 až 110 kubíků. Součástí vozového parku naší společnosti je také 15 cisternových souprav,“ vypočítává majitel společnosti. Je nutno dodat, že investice společnost směřuje především do obnovy vozového parku. V minulých dvou letech se tak rozrostla o dva nové autobusy, zmodernizovala kamionovou flotilu a pořídila také nové tahače značek MAN a DAF.

Přepravy nákladů zajišťují dispečeři na centrálním dispečinku provozovny společnosti, kteří jsou prostřednictvím mobilních telefonů a satelitního sledování vozidel v neustálém kontaktu s řidiči všech vozidel. Pro zajištění kvalitních služeb je používán softwarový dopravní systém a také satelitní referenční systém 24-hodinového polohového sledování vozidel. „Dále se naše společnost zaměřuje hlavně na bezpečnost přepravované zásilky proti krádeži alarmem, který je součástí systému monitorování vozidla a funguje na principu senzorů při otevření ložného prostoru, včetně monitoringu přepravní teploty zásilky,“ popisuje používané technologie Václav Šindelář.

Společnost se zaměřuje také na zefektivnění služeb a ekonomiku provozu. Současně své pracovní prostředí uzpůsobuje dalšímu rozvoji a růstu. „Pro snížení nákladů za opravy vozidel a pronájem parkovací plochy jsme v roce 2001 vybudovali vlastní objekt. Provozovna společnosti se nacházela v obci Sedlec, kde byl k dispozici servis nákladních vozidel, parkoviště a administrativní budova. V roce 2006 jsme z důvodu růstu firmy vybudovali nový areál o rozloze 4 hektary v Netolicích, kde máme vlastní skladovací haly, administrativní budovu, čerpací stanici a servisní halu,“ vzpomíná majitel společnosti.

Odpovědnost, tradice a flexibilita

Právě s ohledem na chladící návěsy, které má společnost Šindelář Spedition k dispozici, tvoří převážnou část jejích zákazníků firmy z potravinářského odvětví. Kamiony ale přepravují také elektroniku a další zboží, jež se nepřeváží v plachtových návěsech. „Firma si je vědoma své plné odpovědnosti za přepravovaný náklad a za případné vzniklé škody při přepravě podle mezinárodní úmluvy CMR, proto máme sjednané pojištění odpovědnosti dopravce rozšířené o odcizení přepravovaného nákladu. Pojistná částka je sjednána pro území Evropy do 10 milionů korun,“ dodává Václav Šindelář.

Odpovědný přístup není to jediné, čím společnost oslovuje klienty. Firma Šindelář Spedition staví na tradici, zkušenostech a flexibilitě. Společnost díky svému dlouholetému působení na trhu nabízí vysoce specializované služby v oblasti mezinárodní logistiky a spedice. „V současné době se zaměřujeme na komplexní zajištění přepravy zboží všech teplotních stupňů a množství v rámci celé Evropy, zajišťujeme servis nákladních automobilů, užitkových vozů, návěsů a autobusů. Kromě toho poskytujeme také asistenční, odtahové služby a vyprošťování nákladních automobilů, autobusů a další techniky,“ říká majitel firmy.

Tím ale rozsah služeb firmy Šindelář Spedition nekončí. Společnost poskytuje také vnitrostátní a mezinárodní zájezdovou autobusovou dopravu. K dispozici má v současnosti autobusy značky TEMSA, SCANIA, IVECO s vysokým komfortem pro všechny cestující. Autobusy jsou vybaveny klimatizací, DVD přehrávačem, WC a přístrojem pro přípravu nápojů. „Autobusové dopravy naší společnosti využívají renomované cestovní kanceláře k zajištění zájezdů, kulturních a sportovních akcí, ale také školních výletů a exkurzí,“ podotýká Václav Šindelář.

Servis a asistenční služby

V zájmu zabezpečení komplexních služeb zajišťuje společnost Šindelář Spedition také už zmiňovaný servis nákladních automobilů, užitkových vozů, návěsů a autobusů. „Abychom zaručili vysokou kvalitu oprav, využíváme nejmodernější techniku, máme plně vybavené dílny a naši mechanici jsou úzce specializovaní,“ dodává majitel společnosti. K dispozici je karosárna, lakovna, pneuservis. Firma zajišťuje také opravy elektroinstalací, motorů, topení nebo vzduchových soustav. S ohledem na vysokou kapacitu servisu realizuje opravy v krátkém časovém horizontu.

Společnost Šindelář Spedition poskytuje také asistenční a odtahové služby. Zabývá se i vyprošťováním nákladních automobilů, autobusů a další techniky. „Díky modernímu odtahovému vozidlu Volvo a s ohledem na pravidelná školení zaměstnanců je naše společnost schopna zasahovat u dopravních nehod a poruch nejen na území České republiky, ale také po celé Evropě. Pro opravy přímo v místě nehod máme k dispozici plně vybavené servisní vozidlo. Klienti se na nás mohou obrátit non-stop 24 hodin denně,“ uvádí Václav Šindelář.

Jízda k dalšímu růstu

Do dalších let vzhlíží společnost Šindelář Spedition s optimismem. „Plánujeme především stabilitu. Tu naše firma statečně prokázala i během veškerých krizí, kterými prošla. Do budoucna bychom v každém případě rádi rostli, ať už prostřednictvím vlastního rozvoje nebo formou výhodných levných akvizic, které budou dávat smysl. Tyto příležitosti jistě přijdou,“ uzavírá majitel společnosti.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...