1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Eurovia, SMP CZ a Hochtief postaví část dálnice D3 na Slovensku

road construction 3Paříž - Konsorcium firem Eurovia, SMP CZ a Hochtief CZ získalo kontrakt v hodnotě 255 milionů eur (téměř sedm miliard Kč) na výstavbu nové části dálnice D3 na Slovensku. Oznámila to francouzská společnost Vinci, která je mateřskou firmou Eurovie.

Eurovia má v konsorciu podíl 48 procent. SMP CZ patří 12 procent a firmě Hochtief CZ zbývajících 40 procent, uvedl na svých internetových stránkách americký list The Wall Street Journal (WSJ).

Nová část dálnice v délce 4,2 kilometru spojí obce Strážov a Brodno na předměstí Žiliny. Projekt zahrnuje výstavbu tunelu v délce 2,2 kilometru, tří mostů, z nichž jeden bude viadukt dlouhý 1,4 kilometru přes Hričovskou přehradu.

Zakázka zahrnuje i množství pomocných prací, včetně obnovy sítě silnic druhé třídy, drenážní práce a instalaci veškerého požadovaného dálničního vybavení, jako jsou boxy pro tísňové volání, variabilní vývěsní tabule či systém videodohledu. Projekt by po dobu tří let měl dát práci zhruba 500 lidí.

V rámci ochrany životního prostředí projekt zajišťuje také výstavbu nové vegetace podél infrastruktury, včetně 60.000 keřů a 13.500 stromů, upozornil WSJ.

02.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...